Roemenië krijgt opnieuw verrassende kampioen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Roemenië krijgt opnieuw verrassende kampioen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na CFR Cluj vorig seizoen, heeft Roemenië opnieuw een verrassende landskampioen. Het gaat om het onbekende Unirea Urziceni. De club mag volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan deelnemen aan de lucratieve Champions League.

Voor Unirea Urziceni volstond een 1-1-gelijkspel tegen het grote Steaua Boekarest om zich voor het eerst in de geschiedenis van de club te verzekeren van de landstitel. De club is nog maar drie seizoenen actief op het hoogste niveau en wordt getraind door Dan Petrescu. De ploeg verloor dit seizoen maar zes keer en kreeg maar twintig doelpunten tegen.

Urziceni is een dorp van 17.000 inwoners en in ons land te vergelijken met VC Westerlo. Het stadion heeft een capaciteit van zevenduizend plaatsen. Eerste achtervolger is Dinamo Boekarest dat strandde op vijf punten van Unirea. Het is wel nog niet zeker of ze die plaats zullen behouden. FC Timisoara, een concurrent, is naar het TAS (Internationaal Sporttribunaal, nvdr) gestapt omdat het zes punten in mindering kreeg na een conflict met de voetbalbond. Mochten ze het beroep bij het TAS winnen, wordt Timisoara tweede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties