Bölöni stuurt Defour, Witsel en Dalmat naar kuuroord

Bölöni stuurt Defour, Witsel en Dalmat naar kuuroord
Foto: © SC

Voor Laszlo Bölöni telt er nog maar één ding: de Champions League. De Roemeense oefenmeester van Standard stuurt Steven Defour, Wilfried Dalmat en Axel Witsel naar een kuuroord om zich optimaal voor te bereiden op het kampioenenbal.

De drie spelers brengen enkele dagen door in een sportief ontspanningscentrum in Spanje. “Zij hebben vorig seizoen de meeste matchen gespeeld”, verklaart Bölöni de keuze in HNB.

“En ook volgend jaar hebben we hen een volledig seizoen nodig. Ze mogen in augustus ook al vijf keer scoren, maar het is de bedoeling dat ze pas pieken vanaf half september. Tot december krijgen ze geen moment rust. Daarom moeten ze er nu van profiteren.”

En waarom de andere sterkhouders niet? “Igor De Camargo en Marcos waren lang geblesseerd. Mo Sarr en Tomislav Mikulic hebben elkaar op het einde afgelost. Milan Jovanovic is een geval apart. Net als Dieu Mbokani, hij gaat vader worden en is in Congo. We zien wel. Het zou me niet verwonderen dat als hij terugkomt en nog geen papa is. In Frankrijk heb ik eens een bevalling van anderhalve maand meegemaakt.”

Bölöni blijft ondertussen hopen dat Jovanovic en Oguchi Onyewu volgend jaar toch nog op Sclessin zijn te bewonderen. “Ik ben ervan overtuigd dat Standard nog niet alle troeven heeft uitgespeeld om hen in Luik te houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties