"Topploegen zullen nog raar opkijken"

Nico Wieme
| 19 reacties
"Topploegen zullen nog raar opkijken"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Bruggevoorzitter Frans Schotte heeft zo zijn bedenkingen bij de competitiehervorming. De eigenaar van de Standaard Boekhandel richt zijn pijlen op de Profliga en waarschuwt tevens de vijf topploegen.

“De hervorming van de competitie moet voor een nieuwe wind in ons voetbal zorgen”, zei Frans Schotte op een persconferentie. “We hebben na de reguliere competitie een eindronde met zes en één met acht ploegen. Het zou evident zijn, mochten de vijf topploegen samen met een andere ploeg voor de titel strijden. Ik vind dat echter een grove vergissing. Eén of meer van onze topploegen zou wel eens verrast kunnen worden en buiten de eerste zes eindigen”, stak de Cerclevoorzitter een waarschuwende vinger op.

 

En Schotte heeft nog meer kritiek op de hervormingen die de Profliga doorvoerde. “Vroeger kon men halfweg het seizoen nog enkele wintertransfers realiseren. Komend seizoen zal een nieuwe speler die in januari getransfereerd wordt ten vroegste op de 22e speeldag van de reguliere competitie inzetbaar zijn. Welk belang heeft dat? Die speler kan nog maximaal acht speeldagen meedoen om zijn ploeg aan het beoogde resultaat te helpen.”

 

“Denk ook eens aan de ploeg die als laatste eindigt”, ging Schotte kritisch verder. “Dat team zal vijf maanden (van midden maart tot midden augustus wanneer de competitie in tweede afdeling start, red.) van competitievoetbal verstoken blijven. Wat gaan zij vijf maanden lang met hun spelers doen? Zij zitten ook nog eens vijf maanden zonder inkomsten. Dit is gewoon onzinnig”, fulmineerde de sterke man van groen-zwart. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties