Brøndby behaalt eerste zege van het seizoen

Vandaag werden er nog drie matchen gespeeld in de Deense SAS-Ligaen. Op deze derde speeldag ontving promovendus HB Køge bezoek uit Aalborg.

Het werd een namiddag om snel te vergeten voor HB Køge. Het ging met 5-0 onderuit tegen Aalborg. Op amper tien minuten tijd stond Aalborg al met 3-0 op voorsprong. Het was Jeppe Curth die het eerste kon scoren. Twee minuten later kon Ronnie Schwarts de voorsprong tot 2-0 vergroten. Aanvoerder Andreas Johansson kon twee verdedigers verschalken en zette de 3-0 op het scorebord.  Kort voor de rust kon Kjetil Wæhler een corner in doel werken en ging Aalborg met 4-0 de pauze in. Na de rust stond HB Køge dus voor een onmogelijke opgave. AaB bleef domineren en kreeg de beste kansen. Acht minuten voor het einde kon die andere ex-speler van Vålerenga, Daniel Fredheim Holm, de eindstand op 5-0 vastleggen.

FC Nordsjælland kreeg Randers over de vloer. Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Op het kwartier kon Stephan Petersen het eerste doelpunt maken. Hij kon vanop de eigen helft de bal meenemen, vier verdedigers in de wind zetten en de bal laag voorbij Kevin Stuhr-Ellegaard in het doel van Randers mikken. Petersen droeg het doelpunt op aan ploegmaat Jonathan Richter die twee weken geleden door een blikseminslag werd getroffen en nog steeds op intensieve zorgen verblijft. Op het half uur kon Randers het spel overnemen. Dat leverde een doelpunt op via Mikkel Beckmann.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Nicolai Stokholm slaagde erin om de bal na een corner in doel te koppen. Zo ging FC Nordsjælland terug op voorsprong. Het was de thuisploeg die vanaf dan terug overnam. In de toegevoegde tijd lukte het Søren Berg om alsnog te gelijkmaker binnen te werken. FC Nordsjælland moest zich dus tevreden stellen met slechts een puntje.

FC Midtjylland trok naar Kopenhagen waar het Brøndby partij gaf. De eerste helft ging gelijk op. Florescu kwam dicht bij de openingsgoal maar keeper Stephen Andersen kon de bal nog net van de lijn vegen. Aan de andere kant was het Samuel Holmén die de onderkant van de dwarslat raakte maar de bal ging terug uit doel. Holmén kon kort voor de pauze toch revanche nemen en Brøndby op een 1-0 voorsprong brengen. Kort na de rust was het Max von Schlebrügge die de 2-0 op het scorebord zette. Amper een minuut later kon Danny Olsen de bezoekers terug in de match brengen door de bal in de verste hoek te schieten. Dat was het begin van een periode waarin FCM meer druk begon te zetten. Het leverde hen echter weinig kansen op. In plaats daarvan was het Thomas Rasmussen na een knappe combinatie Brøndby op de 3-1 bracht. Voor Brøndby is het de eerste zege dit seizoen.