McClaren: "Meest verschrikkelijke manier om te verliezen"

Nico Wieme
| 8 reacties
McClaren: "Meest verschrikkelijke manier om te verliezen"
Foto: © SC

FC Twente waande zich na 90 minuten tegen Sporting Lissabon al in de laatste voorronde van de Champions League, maar in de blessuretijd staken de Portugezen daar een stokje voor. Twentecoach Steve McClaren is er niet goed van.

FC Twente tegen Sporting Lissabon had veel weg van België tegen Engeland op het WK 1990. De Belgen waren toen op alle gebied beter dan de Engelsen, maar moesten in de 123ste minuut een doelpunt van David Platt slikken en zagen zo hun WK-droom aan diggelen slaan.

FC Twente kende dinsdag datzelfde gevoel. Tot de 94ste minuut waanden de Tukkers zich al in de laatste voorronde van het Kampioenenbal. Douglas had de Nederlanders al na twee minuten op 1-0 gebracht, maar in de blessuretijd rukte Sportingdoelman Rui Patricio mee op naar voren. Via zijn hoofd, schouder, de grasmat en het been van de onfortuinlijke Twenteverdediger Peter Wisgerhof hobbelde de bal in doel. Na de 0-0 uit de heenmatch mochten de Portugezen juichen.

Twentecoach Steve McClaren was er het hart van in. "Dit is de meest verschrikkelijke manier ooit om te verliezen", aldus de Brit. "We verdedigen 94 minuten uitstekend. Dit verdienen de spelers niet. Het gaat even duren voordat we hier overheen zijn."

"We misten vanavond de ervaring en de sluwheid om het duel te beslissen, te killen. Ik had het gevoel dat dit onze avond zou worden. Ik zag die goal niet aankomen. Ondanks het gebrek aan kansen had ik het gevoel dat we de wedstrijd zouden binnenhalen. Dit is een hele harde leerschool. Maar dat is voetbal", relativeerde McClaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties