"Lyon verslaan om weer ernstig genomen te worden"

Nico Wieme
| 5 reacties
"Lyon verslaan om weer ernstig genomen te worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht neemt in het in de laatste rechte lijn richting Champions League op tegen het Franse Olympique Lyon. Manager Herman Van Holsbeeck beseft dat er paars-wit een harde noot om kraken wacht.

Lyon eindigde afgelopen seizoen pas derde in de Franse competitie, achter kampioen Bordeaux en het nummer twee Olympique Marseille. Daarvoor speelde het team wel zeven achtereenvolgende keren kampioen.

 

“Het is een mooie affiche, maar als je het objectief bekijkt, dan weet je dat het een harde dobber zal worden”, verklaarde Herman Van Holsbeeck. “Lyon is dan ook favoriet in deze ontmoeting. Hen uitschakelen zou een hele prestatie zijn, maar is niet onmogelijk.”

 

“In twee matchen kan alles gebeuren. We moeten proberen om deze klip te omzeilen om opnieuw au sérieux genomen te worden in Europa. Wedstrijden tussen Belgische en Franse clubs geven over het algemeen interessante duels. Het is een licht voordeel dat we de tweede match op eigen veld kunnen spelen”, toonde de paars-witte manager zich gematigd positief.

 

“Na Arsenal was Lyon ongetwijfeld de moeilijkste tegenstander die we konden loten. Ze kroonden zich zeven keer op rij tot kampioen in Frankrijk en toonden zich ook indrukwekkend in Europa. We hebben veel respect voor de Franse club”, besloot Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties