Analyse Bayern faalt, Schalke en Wolfsburg profiteren

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern faalt, Schalke en Wolfsburg profiteren
Foto: © SC

Schalke 04 en kampioen Wolfsburg zijn de enige twee ploegen die na twee speeldagen nog het maximum van de punten hebben. Bayern München ontgoocheld tot dusver en telt amper twee punten.

Wolfsburg en Schalke foutloos

Wolfsburg begon zaterdagavond aan zijn wedstrijd in de wetenschap dat het voor minstens een dag alleen leider kon worden. De landskampioen kwam op bezoek bij Lukas Podolski en co op achterstand, maar zette de scheve situatie alsnog recht. Poldi kon bij zijn rentree voor eigen volk niet scoren. Köln is trouwens de enige ploeg die nog geen punt heeft vergaard. Een dag later beende Schalke 04 de landskampioen bij op de eerste plaats. S04 won de rivierderby van Bochum met 3-0.

Bayern en Hertha falen

Bayern München is nog steeds op zoek naar de eerste zege van het seizoen. De grote titelfavoriet monopoliseerde tegen Werder Bremen de bal, maar creërde bijzonder weinig gevaar. Mario Gomez (foto) sleepte nog een punt uit de brand. Werder Bremen heeft door de draw zijn eerste punt van het seizoen beet. Hertha BSC kon zondag gedeeld leider worden mits winst bij Gladbach. Het liep echter mis voor de hoofdstedelingen (2-1-verlies).

Subtoppers winnen

De meeste subtoppers wonnen afgelopen weekend hun wedstrijd. Zowel Stuttgart, Hamburg en Leverkusen boekten hun eerste seizoenszege. HSV had voldoende aan een vliegende start om Borussia Dortmund uit te tellen, Leverkusen zwoegde tegen Hoffenheim en Stuttgart zag dat nieuwkomer Pawel Pogrebnjak bepalend was tegen Freiburg.

Mainz en Frankfurt ongeslagen

Mainz en Frankfurt hebben na twee speeldagen nog niet verloren. Beide teams speelden afgelopen weekend gelijk. Een goal van Aristide Bance bezorgde Mainz een punt op het veld van Hannover. Frankfurt kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus Nürnberg. Frankfurt heeft wel al vier punten, Mainz twee. Nürnberg en Hannover pakten afgelopen weekend hun eerste puntje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties