MVV-Belg Brüls droomt van de Bundesliga

De Nijs Michael
| 2 reacties
MVV-Belg Brüls droomt van de Bundesliga
Foto: © SC

Momenteel zijn er in de Bundesliga vijf Belgen aan de slag, maar mogelijk komt daar in de toekomst een zesde landgenoot bij. Christian Brüls, sterkhouder van de Nederlandse tweedeklasser MVV, droomt namelijk van een overstap naar de Duitse eerste klasse.

“Ik heb dit seizoen alle wedstrijden gespeeld", vertelt de Belg, die Eupen vorige zomer inruilde voor MVV, aan Voetbalbelgie. "Op drie of vier wedstrijden na, waarin ik geblesseerd was. Dat is toch niet slecht denk ik, rekening houdend met mijn leeftijd en met het feit dat dit mijn eerste seizoen was hier."

"Ik had gehoopt dat ik hier zoveel zou spelen", aldus Brüls. "Daarom koos ik er ook voor om naar MVV te verhuizen, ik zou hier meer speelkansen krijgen dan in de Belgische eerste klasse. En ook het feit dat ik een offensieve voetballer ben speelde mee. In Nederland wordt veel aanvallender gespeeld dan in België.”

“Bij Eupen werd vaak voor de lange bal geopteerd, en het spel was veel fysieker", vervolgt de Duitstalige jeugdinternational. "Ook de terreinen zijn hier voor mij beter dan in de Belgische tweede klasse. Vaak spelen we op kunstgras, en als technische speler hou ik daar wel van.”

“Een terugkeer naar België? Dat kan zeker gebeuren", vertelt Brüls nog. "Maar ik wil eerst proberen mijn droom waar te maken door in de Bundesliga te voetballen. Ik geloof er in, elke dag trainen heeft me beter gemaakt als voetballer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties