Chelsea alweer aan de bak

Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea alweer aan de bak

Dinsdag en woensdag staat speeldag twee van de Premier League al op het programma. Wegens de Europese voorrondes werden wel enkele wedstrijden verplaatst naar een latere datum. Dinsdag gaat Chelsea op bezoek bij Sunderland.

Afgelopen weekend slaagde Chelsea er, op eigen veld tegen Hull City, ternauwernood in de drie punten thuis te houden. De Blues wonnen verdiend, maar hadden nood aan twee geweldige klasseflitsen van Didier Drogba, waarvan één in blessuretijd. Ook Sunderland begon met een driepunter aan het seizoen. Het had genoeg aan een vroeg doelpunt van nieuwkomer Darren Bent, zijn 99e competitiedoelpunt, om met de winst aan de haal te gaan bij Bolton. 

Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar op de slotspeeldag. Chelsea won met 2-3 na een aangename pot voetbal en een doelpuntenrijke tweede helft. Ondertussen staat er bij beide clubs, met Steve Bruce en Carlo Ancelotti, een andere manager langs de lijn. 

Dinsdag staan beide ploegen tegen elkaar, met als inzet het maximum van de punten en de voorlopige eerste plaats. Bij de thuisploeg zijn zowel McShane als Da Silva nog steeds onbeschikbaar. De eerste heeft problemen met de knie, de laatste is nog niet wedstrijdklaar. Bovendien liepen middenvelder Malbranque en Richardson in de openingswedstrijd blessures op. Malbranque is zeer twijfelachtig met een enkelblessure. Richardson heeft een blessure aan het been, maar raakt allicht wel op tijd klaar. Andy Reid is hersteld van een dijblessure en zou de kern al kunnen halen. 

Bij Chelsea blijven Joe Cole, Paulo Ferreira en Yuri Zhirkov ook nu nog aan de kant met knieblessures. Belletti en Alex, die ook de eerste wedstrijd misten, raken nu misschien wel speelklaar. De wedstrijd wordt om 20.45u Belgische tijd afgetrapt in The Stadium of Light. 


De tweede wedstrijd op dinsdag gaat tussen Wigan en nieuwkomer Wolverhampton. Wigan kende een gedroomde competitiestart. Op het veld van Aston Villa werd verdiend met 0-2 gewonnen. De Colombiaan Rodallega tekende voor een fantatisch openingsdoelpunt. Koumas breidde meteen na de pauze de voorsprong uit. Winst tegen Wolverhampton zou dus ook Wigan en nieuwe manager Martinez het maximum opleveren. De bezoekers daarentegen hebben iets recht te zetten. Zaterdag bleek West Ham immers te sterk met 0-2. Met een wedstrijd bij Manchester City voor de boeg komend weekend is puntengewin noodzakelijk om niet onderaan verzeild te geraken. 

Wigan kan mogelijk niet met dezelfde elf aantreden die knap presteerden bij Aston Villa. Charles N'Zogbia liep tijdens die wedstrijd een blessure op en is zeer twijfelachtig. Kapo blijft nog even langs de kant met een knieblessure. Wolverhampton moet Ebanks-Blake, topschutter van afgelopen seizoen in The Championship, missen. De aanvaller verliet afgelopen weekend het veld met een hamstringblessure. Ook recordaankoop Kevin Doyle moet deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, net als Berra, Kightley, Foley, Iwelumo en Murray.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties