Sunderland en Hull winnen, Birmingham gelijk

Kevin Vanbuggenhout

Sunderland en Hull hielden de drie punten thuis, zij het moeizaam. Blackburn en Bolton waren de slachtoffers van dienst. Birmingham en Stoke zorgden voor het eerste gelijkspel in de Premier League.

Sunderland - Blackburn Rovers 2-1

Blackburn maakte de beste start, maar zag al snel een doelpunt afgekeurd. Fuller ging naast de bal bij een hoekschop van Diouf. De bal ging tegen de paal en werd dan binnengekopt door Roberts. Het doelpunt werd afgekeurd voor een vermeende fout op Fuller. De 0-1 zou er toch komen. Een hoekschop ging bijna rechtstreeks binnen, Cattermole haalde de bal van de lijn. De afvallende bal was voor Givet, zijn schot week lichtjes af en verdween in doel. Sunderland kroop snel langszij. Jones werd alleen op doel af gestuurd en werkte heel beheerst af: 1-1. In de tweede helft nam de thuisploeg zelfs de leiding. Cattermole kreeg de vrijheid om voor te zetten en de vrijstaande Jones kopte van dichtbij voorbij Robinson. Blackburn verdiende meer, maar had de arbitrage niet aan zijn zijde. Een kopbal van N'Zonzi viel in doel, maar dit keer werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel van Samba. Hij stond effectief buitenspel, maar leek het spel niet meer te kunnen beïnvloeden. McCarthy kopte een vrije kopkans van dichtbij tegen de lat. Sunderland won gevleid van Blackburn met 2-1.

Hull City - Bolton Wanderers 1-0

Een gevleide zege was er ook voor Hull City. Bolton domineerde de eerste helft, maar miste een resem kansen. In de tweede helft opende Hull dan maar de score. Al vallend kon de debuteerde Altidore de bal mooi doorspelen en Ghilas kreeg alle tijd om van dichtbij binnen te knallen: 1-0. Ghilas trof later in de wedstrijd nog de lat. Hull knokte zich naar drie belangrijke punten.

Birmingham City - Stoke City 0-0

De uitslag van Birmingham - Stoke viel makkelijk te voorspellen. In een matige wedstrijd vielen er geen doelpunten. Birmingham en Stoke behaalden hun vierde punt. Deze teams zorgden ook voor het eerste gelijkspel van het seizoen.