Standard pookt de situatie nog meer op

Standard pookt de situatie nog meer op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks verschillende oproepen tot kalmte blijven Anderlecht en Standard elkaar verbaal bestoken. Vandaag haalt Standarddirecteur Pierre François hard uit naar "de leugens van Anderlecht".

"We hebben de voorbije uren opnieuw diverse onwaarheden moeten horen en lezen", aldus de sterke man van de Rouches in HLN. "Het is juist dat Luciano D'Onofrio niet aanwezig was op het etentje bij Roger Vanden Stock. Hij had een jarenlange vriend zijn komst beloofd. Maar ook de stoel van Herman Van Holsbeeck bleef leeg."

Bij paars-wit bevestigt men dat de manager er niet meer was. François arriveerde volgens de Brusselaars pas een klein uur voor de match, toen Herman Van Holsbeeck de voorbereidingen op de partij al aan het volgen was.

"Verder heb ik gelezen dat ik werd aangevallen door een lid van de technische staf van Anderlecht (Daniël Renders, red) omdat ik in de spelerstunnel zou hebben geroepen dat we drie punten verdienden", vervolgt François. "Onzin. Ik werd benaderd door die man toen ik op de dokter van Anderlecht afstapte om te informeren naar de toestand van Wasilewski."

"Vervolgens zou Standard ook gepoogd hebben om een speler van Anderlecht te benaderen (Kanu, red). Alweer een leugen", aldus François. "Hij is een spits en van die categorie hebben we er genoeg lopen. Het moet ophouden! Ik begrijp dat Roger Vanden Stock zondag boos was omwille van de blessures, maar laten we nu kalmeren."

"Jonges toch, is het omdat wij het genoegen hebben om twee titels op rij te vieren", is de opmerkelijke vraag van de directeur van de Rouches. "U zult mij de vraag stellen: 'Heeft Standard dan niks fout gedaan?' Bon, ik nodig u uit om mij te wijzen op één fout die ik zou hebben gemaakt. Of Standard het initiatief wil nemen voor een verzoening? Nee, dat laten wij over aan de grote club, Anderlecht. Standard staat er alvast voor open."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties