Interview Hoe is het met Ward de Leger

Mario Lelievre
| 2 reacties
Hoe is het met  Ward de Leger
Foto: © SC

Terwijl de kranten bol staan van Wasilewski vroegen wij ons af hoe het is met Ward De Leger van vierdeklasser KVV Heusden-Zolder. Hij kwam tijdens een voorbereidingsmatch in botsing met de doelman van Nieuwerkerken VV en zag zijn seizoen in ro

- We zijn ondertussen reeds anderhalve maand verder, hoe is het nu met Ward De Leger en hoe verloopt de revalidatie?
Ondertussen gaat al veel beter, ik mag al terug fietsen dus kan mezelf al goed verplaatsen en op die manier werk ik ook wat aan mijn conditie. De eerste zeven weken zijn toch redelijk vlot gegaan, ik kan dus al terug fietsen en wandel zonder krukken. Maar ik vrees dat de volgende stap, namelijk lopen, nog wel even op zich gaat laten wachten. Waarschijnlijk kan ik pas over een tweetal maanden terug lopen.


- Volgt er nog een operatie?
Normaal gezien volgt er geen operatie meer, er zit nu een titanium pin in mijn been die vanboven en vanonder is vastgezet met twee schroeven. Mocht ik last krijgen van die schroeven dan zouden die er eventueel nog wel uit mogen maar normaal gezien blijft alles zitten. De dokter zei ook dat het voor mij dan mentaal gemakkelijker is om terug te voetballen omdat ik dan weet dat die pin mijn been verstevigt en dus normaal niet meer te breken is.
 

- Hoe lang zal die revalidatie nog duren?
Normaal gezien mag ik terug beginnen voetballen 8 à 9 maanden na de operatie, dus in maart of april hoop ik toch terug volledig mee te trainen met de groep.
 

- Je seizoen ligt nu aan diggelen, met wat breng je de tijd door?
De eerste weken na de operatie had ik veel bezoek van vrienden en medespelers dus kreeg ik mijn dagen zo wel goed om. En aangezien ik nu terug kan fietsen ga ik zelf langs vrienden en af en toe op Heusden een matchke kijken. Misschien ga ik nog op vakantie gaan nu dat dat eens gaat voordat de lessen in Leuven terug beginnen. Je loopt dus nog wel eens langs op de club? Ja uiteraard ga ik nog regelmatig naar de matchen kijken om nog eens goededag te zeggen, we hebben een heel toffe groep dus is het altijd wel fijn om eens langs te gaan.
 

- De jongens hebben een goeie start gemaakt, hoe kijk je daar tegen aan?
Na Lille was ik heel blij dat we gewonnen hadden en de manier waarop was schitterend. Ik ben achteraf de kleedkamer nog in geweest en de sfeer die daar toen hing die mis ik wel, een match winnen blijft een zalig gevoel.

- Terug naar je ongeval, is de doelman van Nieuwerkerken VV u komen bezoeken?
In het ziekenhuis is hij langs geweest om te zeggen dat het nooit zijn bedoeling was om mijn been te breken. (stil)
 

- “Een wedstrijdincident zoals er zich in elke match voordoen”, waren uw eigen woorden daags na het incident, hoe kijk je er nu tegenaan?
Ik weet niet goed wat ik er nu eigenlijk van moet denken, er gebeuren inderdaad in veel matchen wel fouten, maar die worden dan ook bestraft met een kaart of minstens een fout en dat was bij mij niet het geval.

- Vorige speeldag in de hoogste klasse was er ook zo een zwaar incident op het veld, Witsel trapte Wasilewski zijn been haast in twee, wat ging er door je heen bij het bekijken van die beelden?
Ik was de match live aan het volgen en had pas in de herhaling door wat er eigenlijk aan de hand was. Als ge dan die beelden voor u ziet dan vraagt ge u wel af was het bij mij ook zo erg? Het been van Wasilewski fladderde in het rond en toen ik net na de botsing opkeek zag ik dat mijn been ook zo flubberachtig was een raar zicht. Maar de open beenbreuk van Wasilewskik is wel ernstiger als bij mij. Normaal gezien en hopelijk kan ik in de toekomst terug op een normale manier voetballen en zou ik niet al te veel hinder mogen ondervinden, ik vraag me af of wasilewski ooit zijn niveau terug gaat halen.
 

- Witsel kreeg 8 speeldagen schorsing, sommigen vinden het weinig anderen vinden het dan weer overdreven, jij die zelf zulke aanslag meemaakte, wat is uw mening?
Ik denk dat dit ongeveer de juiste straf is alhoewel ik het niet echt gemakkelijk vind om daarover te oordelen. Als ik dit dan vergelijk met mijn geval waar geen schorsing is opgelegd dan vraag ik mij af van hoe men een voorbeeld wilt stellen door Witsel lang te schorsen en dan in lagere afdelingen dit wel tussen aanhalingstekens toe te laten.
 

- Je werd gevolgd door enkele eersteklassers, "die De Leger kan hoger aan, zeker tweedeklasse" hoorde je links en rechts fluisteren. Je bent nu wel een jaar achteruit geslagen en straks 22 jaar…?
Ja ik voelde wel dat ik misschien wel een stapje hoger meekon, maar daar wil ik nu niet te veel aan denken ik ga gewoon trachten om terug mijn niveau te halen van voor mijn blessure als ik terug ben en dan zien we wel wat er verder komt. Het belangrijkste voor mij is dat ik terug kan voetballen want zelfs nu tijdens mijn revalidatie kan ik het niet laten om af en toe toch eens een bal te pakken en wat onder mijn voet laten rollen en kleine gecontroleerde bewegingen mee te doen.
 

- Hoe kijkt Ward De Leger vandaag tegen het voetbal en de voetbalwereld in het algemeen aan?
Ik denk dat de regels iets te veel aan het evolueren zijn naar bescherming van de scheidsrechters en dit komt soms ten koste van spelers. Zo wordt er af en toe langs het veld gezegd dat men beter een tegenstrever foutief kan tackelen dan iets tegen de scheidsrechter te zeggen. Ik wil dit verbale geweld helemaal niet goedpraten maar ben wel van oordeel dat iets zeggen normaal gezien minder kwaad kan dan iemand fysiek kwetsen.

Voetbalkrant wenst Ward alvast een snelle beterschap toe!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties