"Beenbreuk Wasyl is ongeval, anders lieg je"

Nico Wieme
| 17 reacties
"Beenbreuk Wasyl is ongeval, anders lieg je"
Foto: © SC

Laszlo Bölöni wil zich in geen geval verontschuldigen voor de tackle die Axel Witsel uitvoerde op Marcin Wasilewski. De Standardcoach neemt geen blad voor de mond en verwijt sommige (pers)mensen leugenaars te zijn.

De tackle die Axel Witsel uitvoerde op Marcin Wasilewski was een spijtig ongeval, zo oordeelt Standardtrainer Laszlo Bölöni. De Roemeen gaat zelfs verder dan dat. "Iedereen die dat wel beweert, liegt', zei Bölöni tegenover de Belgische pers. "Een opzettelijke fout is een elleboogstoot of een tackle langs achter. Maar dit was een duel zoals die in elke contactsport kan voorkomen", verwijst de Roemeen fijntjes naar de elleboogstoten die Wasilewski zelf al uitdeelde.

In aanloop naar de topper tegen Anderlecht zei Bölöni dat hij zijn "bende anonieme smeerlappen" wou terugzien. Vindt de Standardcoach niet dat hij zelf schuld heeft aan wat op het veld gebeurde? "Ja, ik heb die uitspraak gedaan", reageerde Bölöni gepikeerd. 

"Maar met wel recht rukt u, de journalisten, of de mensen met wit hemd en das van de bond, zo'n uitspraak uit een positieve context? En zet u hem in een negatieve? Dat is honderd procent slechte wil. Een jaar geleden, voor de wedstrijd tegen Liverpool, sprak ik ook al over smeerlappen. En toen heeft niemand gereageerd", aldus de coach van de Rouches.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties