Groep B: Wolfsburg en Man U nemen goede start

Nico Wieme
| 1 reacties
Groep B: Wolfsburg en Man U nemen goede start
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VfL Wolfsburg en Manchester United hebben hun eerste zege beet in groep B van de Champions League. De Wolven haalden het van CSKA Moskou, de Red Devils wonnen nipt op het veld van Besiktas.

VfL Wolfsburg – CSKA Moskou: 3-1

 

VfL Wolfsburg wou als nieuwkomer in de Champions League geen mal figuur slaan en legde CSKA Moskou van in het begin zijn wil op. De Russen hadden het moeilijk, vooral met een gevaarlijke Misimovic, maar hielden aanvankelijk toch stand. Op het moment dat de Wolven de voet van het gaspedaal haalden en de partij meer in evenwicht kwam, sloeg de thuisploeg tweemaal kort na elkaar toe.

 

Misimovic stuurde iets voorbij het halfuur Grafite alleen op de Russische doelman Akinfeev af en die werkte beheerst af. Amper vier minuten later verdubbelde diezelfde Braziliaan de stand voor zijn ploeg. Dit keer zette de VfL-aanvaller een strafschop om nadat hijzelf in de zestien ten val was gebracht.

 

In de tweede helft concentreerden de Duitsers zich op het consolideren van hun voorsprong. De thuisploeg plooide ver terug en CSKA speelde met meer druk naar voren. Rond de 70ste minuut ontsnapte de thuisploeg aan de aansluitingstreffer toen Drazgoev millimeters te kort kwam op een voorzet van Krasic. Tien minuten later was het wel prijs. Drazgoev bracht de Moskovieten opnieuw in de match.

 

De Russen roken nu hun kans en de Duitse kampioen kreeg het nog benauwd. Dat was echter buiten Grafite gerekend. Drie minuten voor tijd bezorgde hij zijn team met zijn derde treffer zekerheid over winst. Zo hebben de Wolven hun eerste driepunter ooit in de Champions League al na één wedstrijd beet.

 

Besiktas – Manchester United: 0-1

 

In de andere wedstrijd van groep B tussen Besikas en Manchester United gingen beide teams na 45 minuten met een brilscore de rust in. De Engelsen hadden wel het meeste balbezit, maar moesten toch opletten voor de Turkse tegenprikken. En als Besiktas uitbrak, dan gebeurde dat met veel volk. Veel doelgevaar viel er voor de rust langs beide kanten echter niet te noteren.

 

Tien minuten ver in de tweede periode mochten de Red Devilsre zich gelukkig prijzen dat het vizier van Tabata niet goed afgesteld stond. De Besiktasmiddenvelder knalde recht op Foster. Een klein kwartier voor affluiten kopte Scholes de bezoekers op voorsprong nadat doelman Arkan een schot van Nani niet onder controle kreeg. Eén minuut in de blessuretijd verkwanselde Owen nog een unieke kans op een tweede doelpunt voor Man U.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties