Koster: "Te slordig, te nerveus en teveel balverlies"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Koster: "Te slordig, te nerveus en teveel balverlies"
Foto: © SC

“We hadden meer kansen, maar hebben ze niet afgemaakt.” Efficiëntie, dat was voor Club Brugge-trainer Adrie Koster het grote kwaliteitsverschil tussen Club Brugge en Shakhtar Donetsk.

“We begonnen veel te nerveus aan de wedstrijd”, analyseert Koster. “Het voetbal was slordig, leden teveel balverlies en namen de verkeerde beslissingen. Dan valt al snel de 0-1 en wordt het er zeker niet makkelijker op.”

Koster was voor de wedstrijd benieuwd naar het kwaliteitsverschil tussen Club Brugge en titelverdediger Shakhtar Donetsk. “We toonden in het begin teveel respect voor hen. Elke fout die we maakten werd meteen afgestraft. Als je wil aanvallen tegen een ploeg met zoveel kwaliteiten, moet je ook goed verdedigen. Ik hoop dat mijn jongens vandaag een les geleerd hebben.”

Meer kansen

De Nederlandse oefenmeester van blauw-zwart zag toch nog een lichtpuntje. “We hebben ook voldoende kansen gehad om te scoren. Qua kansenverhouding hadden wij zelfs meer mogelijkheden, maar zij maken de kansen wel af. Dat is het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties