Buffel: "Na rust teveel gefocust op verdedigen"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Buffel: "Na rust teveel gefocust op verdedigen"
Foto: © SC

Thomas Buffel was met een doelpunt en een assist één van de bezielers van de Genkse zege op Stayen. Al was het na rust nog zweten en zwoegen. “We plooiden teveel terug”, bekent Buffel.

“De eerste helft was meer dan degelijk”, gaat de middenvelder verder. “Op Club Brugge hebben we ook al 25 minuten goed voetbal op de mat gelegd. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Als we zaterdag tegen Roeselare niet winnen, dan is deze zege niets waard.”

Ondanks de ruime 0-3-ruststand kreeg Racing Genk het toch nog warm. “We plooiden terug naar een 4-4-2 en waren teveel gefocust om de 0-3 vast te houden. Zelf kwam ik er ook minder uit omdat ik in een meer controlerende positie werd uitgespeeld. Het had niets te maken met een fysieke terugval.”

Zaterdag volgt een lastige wedstrijd tegen Roeselare. “Het wordt feit van een opening te creëren, maar Roeselare zal zich ook niet helemaal ingraven”, weet Buffel. Zij hebben ook de punten nodig. Hopelijk kunnen we nu een paar keer winnen. Dat zou goed zijn voor het vertrouwen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties