Ibrahimovic en Kaka staan aan het kanon

Steurbaut Kersten
| 20 reacties

Barcelona en Real Madrid lossen elkaar voor geen meter. De twee titelconcurrenten in La Liga behouden na vijf speeldagen het maximum van de punten. Barça pakte de drie punten mee uit Malaga (0-2), Real gaf thuis Tenerife geen kans (3-0).

Ibrahimovic ondervond geen hinder meer van zijn enkel en brak net voor rust de ban voor de Catalanen. Na een schitterende stift van Lionel Messi knalde hij de 0-1 tegen de touwen. Een paar minuten eerder had de Zweedse international de kans op de openingstreffer al laten liggen.

Gerard Pique gaf Barça na rust meer zekerheid. Hij veranderde een vrije trap van Xavi van richting.

Real Madrid maakte tegen Tenerife het verschil na rust. Karim Benzema maakte zijn eerste doelpunten in Santiago Bernabeu en zette met een kopbal en een geplaatst schot Real op 2-0. Met een schitterend afstandsschot legde Ricardo Kaka de eindstand vast.

Stadsgenoot Atletico kon opnieuw niet winnen. Het bleef steken op een 2-2-gelijkspel op het veld van Valencia. De Rojiblancos blijven op een teleurstellende achttiende plaats hangen.