Interview Lestienne: "Te jong voor Anderlecht"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Lestienne: "Te jong voor Anderlecht"
Foto: © SC

In de schaduw van Romelu Lukaku en Mats Rits doen ook andere Belgische jongeren het goed in de Jupiler Pro League. Maxime Lestienne is nog maar 17 jaar, maar ontpopte zich dit seizoen tot een vaste waarde in het elftal van Moeskroen.

Maxime, je bent een van de revelaties van het seizoensbegin. Kan je je even voorstellen aan de lezers?

 

“Ik ben 17 jaar en zit op school nog in het 4de middelbaar. Eind vorig seizoen kreeg ik tegen Club Brugge mijn eerste speelminuten. Dit seizoen heb ik alle wedstrijden gespeeld. Acht keer stond ik in de basis, twee keer begon ik op de bank.”

Hoe verliep de aanpassing aan het eerste elftal?

 

“Toch niet zonder enige moeite. Maar mijn ploegmaats hebben me vanaf de eerste seconde goed opgevangen in het team. Ze hebben veel vertrouwen in mij en dat geeft me een extra boost.”

Ben je tevreden over je seizoensbegin?

 

“Ik kan tevreden terugblikken op de eerste tien wedstrijden. Ik denk dat ik persoonlijk van een goede start mag spreken. Maar de weg is nog lang voor mij en ik heb nog veel werk te verrichten om te bevestigen.”

Moeskroen maakt het Anderlecht moeilijk en pakt punten tegen Club Brugge en AA Gent. Wat ontbreekt er om hoger te staan in het klassement?

 

“Ik denk dat we een heel goede groep hebben met competente spelers, maar we missen vooraan scorend vermogen. Als dat in orde komt, zullen we zeker stijgen in het klassement.”

Er is een Spaanse kolonie neergestreken in Moeskroen, geen problemen met de communicatie?

 

“Ik moet toegeven dat het tijdens de eerste weken wel wat stroef verliep, maar nu gaat het veel beter. De Spanjaarden beginnen zich in het Frans uit te drukken, net zoals onze trainer. Iedereen is goed opgevangen in de groep.”

Je stond op het verlanglijstje van Anderlecht. Waarom weigerde je een transfer?

 

“Ik vind me nog veel te jong om naar Anderlecht te trekken. Ik zit nu goed in Moeskroen. Al mijn vrienden en familie wonen hier. En bovendien toont de directie van Moeskroen heel veel vertrouwen in mij. Ik hoop dat ik zo hoog mogelijk kan raken in de voetbalwereld. Maar op dit moment concentreer ik me op Moekroen. Ik zit er goed en ik kan me niet inbeelden dat ik nu ergens anders speel.”

Onze jonge lezers zullen er ook van dromen om, net als jij, ooit in eerste klasse te spelen. Heb je een tip voor hen?

 

“Ze mogen nooit hun hoofd laten hangen, wat er ook gebeurt. Ze moeten blijven vechten en vooral discipline en respect tonen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties