WK U-20: Zuid-Korea verrast, Spanje vliegt eruit

Mathias Dumarey

Op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Egypte zijn alle favorieten geplaatst voor de kwartfinale. Enkel Spanje moest verrassend het toernooi verlaten, maar de tegenstander heette dan ook Italië. In de kwartfinale is Brazilië-Duitsland de topper.

PARAGUAY - ZUID-KOREA 0-3

Paraguay speelde een goede eerste ronde, maar ging er in de achtste finale roemloos uit tegen Zuid-Korea. De Zuid-Amerikanen kwamen tegen de fysiek sterke Aziaten niet in hun spel. De partij barstte pas open in de tweede helft toen Kim Bo-Kyung de score opende. Kim Min-Woo verdubbelde vijf minuten later de stand en legde ook de 0-3-eindstand vast. Na een kwartier in de tweede helft moest Rodrigo Burgos met een tweede gele kaart het veld verlaten bij de Paraguayanen zodat ze bij een 0-2-stand sowieso niet echt bij machte meer waren iets aan de achterstand te doen. Zuid-Korea verrast hoe dan ook met een kwartfinaleplaats.

GHANA - ZUID-AFRIKA 2-1 (na verlengingen)

Ghana had het verrassend genoeg lastig met de continentgenoten uit Zuid-Afrika die tot dus ver niet echt indruk konden maken. Toch stoot Ghana verdiend door naar de kwartfinale. De winnende treffer voor de Ghanezen kwam er na een prachtige aanval afgerond door Dominic Adiyiah. Ghana was wel eerst op achtervolgen aangewezen nadat Kermit Erasmus de WK-gastheer van 2010 naar de leiding had geschoten na een kwartier in de tweede helft. Andre Ayew kon vrij snel gelijkmaken in een overigens aangename partij met twee ploegen die voluit voor de aanval kozen. In de verlengingen trok Ghana uiteindelijk aan het langste eind.

Morgen krijgt u een verslag van de andere achtste finales.

SPANJE - ITALIË  1-3

In een duel tussen twee Europese landen met een traditioneel sterke jeugdreputatie trok Italië aan het langste eind. Dat is toch wel opmerkelijk want de Squadra speelde tot dus ver niet zo sterk en had zijn kwalificatie vooral te danken aan een sterke Andrea Mazzarani die ook nu weer kon scoren. Spanje moest ook ruim een uur met tien man verder na de uitsluiting van Albert Botio. Italië opende na rust de score via Mattia Mustacchio en vijf minuten later kon Mazzarani de score verdubbelen. Spanje kreeg na een penalty omgezet door Aaron Niguez weer wat ijdele hoop, maar Mustacchio legde de 1-3-eindcijfers vast in een toch dramatische wedstrijd.

HONGARIJE - TSJECHIË 2-2 (strafschoppen: 4-3)

Hongarije maakte nog niet echt indruk op dit WK terwijl de Tsjechen, de verliezende finalist twee jaar terug in Canada een solide indruk maakte. Het slaagde er toch in Brazilië op 0-0 te houden. Beide teams hielden elkaar 120 minuten in evenwicht zodat strafschoppen moesten uitmaken wie naar de halve finale mocht. Beide teams maakten er ook een leuke wedstrijd van waarbij elk land er wel in slaagde om een tijdje de tegenstander te domineren. Mate Kiss opende na een kwartier de score voor de Hongaren, maar Jan Vosahlik stelde nog voor het halfuur gelijk. In de verlengingen konden beide landen nog eens scoren. Michael Rabusic zette Tsjechië op voorsprong maar Vladimir Koman trapte een vrije schop enig mooi voorbij de Tsjechische doelman. In de strafschoppenreeks toonde Hongarije zich koelbloediger en mag het nu uitkijken naar een confrontatie tegen Italië.