Mathijssen: "Ik wil de perceptie over mij veranderen"

Nico Wieme
| 23 reacties
Mathijssen: "Ik wil de perceptie over mij veranderen"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen heeft maandag weer de geur van het gras geroken. De Limburger gaf zijn eerste training bij Lokeren en heeft er duidelijk zin in. De ex-coach van Club Brugge wil de komende maanden ook aan zijn imago werken.

Tijd om tot inkeer te komen

“Ik voel me nu beter in mijn vel dan in de laatste weken bij Club”, zei Jacky Mathijssen (foto boven) aan Sporza. “Ik had de tijd om terug te kijken op zaken waarvan ik nu zeg dat ze niet goed waren. Ik nam de tijd om enkele dingen voor mezelf uit te maken. Ik had de tijd om te relativeren en terug te kijken op zaken waarvan ik nu zeg dat ze niet goed waren.”

 

“Of dat proces nu vijf, zes of zeven maanden duurde, dat maakte niet uit voor mij. Nu bood er zich een situatie aan waaraan ik graag wil meehelpen en dat zal ik dan ook doen.”

 

Perceptie

Het was een opvallend rustige Mathijssen die na zijn eerste training bij Lokeren de pers te woord stond. “Ik heb een bepaalde perceptie achtergelaten waar ik zelf iets aan wil doen. Lokeren lijkt mij de ideale ploeg om dat te doen”, is de Maaslander vastbesloten. “Het is mooi om te zeggen dat je accepteert dat je bepaalde dingen anders had moeten brengen. Lokeren biedt mij nu het ideale forum om mijn woorden ook in daden om te zetten.”

 

Uitdaging

Mathijssen is ervan overtuigd dat uit het huidige spelerspotentieel meer te halen is dan tot nu toe gebeurd is. “Hoe kort dag het ook is, als ik de training vanochtend zag, merkte ik al dat ik me niet vergist heb over het talent dat hier aanwezig is. Ik heb de uitdaging aangenomen, omdat Lokeren veel beter kan dan de huidige veertiende plaats in het klassement. We moeten zo snel mogelijk uit de gevarenzone verdwijnen.”

 

Lambrecht

Vreest Mathijssen de samenwerking met Roger Lambrecht (foto rechts) niet? De Lokerenvoorzitter legde de voorbije jaren een serieus trainerskerkhof aan op Daknam. “Als we elkaar kruisten, gaf hij me steeds een compliment. Het is een uitdaging voor mij om met een voorzitter te werken zoals hij er een is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties