Bordeaux brengt Bayern op rand van uitschakeling

Anthony Van der Planken
| 12 reacties

Bordeaux heeft zich met een stuntzege op het veld van Bayern München geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Duitse recordkampioen staat zo op de rand van de uitschakeling.

Bayern moest thuis absoluut winnen, want na de nederlaag in Bordeaux hadden de Duitsers slechts vier punten. Bovendien loopt het in de Bundesliga al niet goed, dus stond ook trainer Louis Van Gaal stevig onder druk.

De thuisploeg gaf echter niet de indruk dat er zoveel op het spel stond. Bayern had in de eerste helft wel veel balbezit, maar slaagde er nauwelijks in doelrijpe kansen te creëren. De Duitsers hadden na een halfuur wel een penalty verdiend, de scheidsrechter floot echter niet voor een duidelijke handsbal van Ciani. Nauwelijks vijf minuten later was het wel raak aan de overkant. Mark Van Bommel gaf Gourcuff te veel ruimte, zodat de Fransman makkelijk de 0-1 kon binnen koppen.

In de tweede helft ging Bayern actief op zoek naar de gelijkmaker, maar de Duitse recordkampioen morste met de kansen. De beste mogelijkheid was voor Toni, maar de Italiaan miste onbegrijpelijk. In de slotminuut scoorde Chamakh zelfs nog de 0-2.

Zo plaatst Bordeaux zich na nauwelijks vier speeldagen voor de tweede ronde van de Champions League. Toch een verrassing, met kleppers als Bayern München en Juventus in de poule. Eén van beide teams vliegt er straks dus onherroepelijk uit. Bayern staat met vier punten na evenveel wedstrijden er alleszins het slechtste voor.

Juventus wint nipt in Haifa

Juventus deed in Israël wat het moest doen: winnen. De Italianen scoorden op slag van rust de enige goal van de avond. Camoranesi was de gevierde doelpuntenmaker. Juventus houdt zo alles in eigen hand, en houdt een bonus van vier punten op concurrent Bayern. Haifa scoorde trouwens nog niet in de Champions League en blijft troosteloos laatste zonder punten.