Real en Barcelona zonder fout

Real en Barcelona zonder fout
Foto: © SC

Real Madrid en FC Barcelona blijven ook na tien speeldagen samen aan kop van de Spaanse Primera Division. Beide clubs pakten zaterdag de drie punten.

Real won op het veld van stadsrivaal Atlético de Madrileense derby. De Koninklijke leek op weg naar een makkelijke zege, goals van Kaka, Marcelo en Higuain leverden een 0-3 voorsprong op. Toch werd het nog een spannende slotfase, want twee treffers van Forlan en Agüero brachten Atlético tien minuten voor tijd terug op 2-3. Uiteindelijk hield Real toch nog stand.

Zo blijven Kaka en co in de slipstream van Barcelona, dat zijn puntje voorsprong moest verdedigen tegen Real Mallorca. Barça -met Xavi, Iniesta en Messi op de bank- won vrij makkelijk. Pedro scoorde al vroeg de 1-0, maar Nunes maakte al even snel weer gelijk. Uiteindelijk werd het toch nog een walk-over met opnieuw een doelpunt van Pedro en daarna treffers van Henry en de ingevallen Messi. Keita scoorde in de absolute slotseconden nog een tweede tegengoal.

Onderin hielden Tenerife en Malaga het bij een 2-2 gelijkspel. Deportivo wordt dan weer voorlopig vierde na een 0-2-zege op het veld van Getafe.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties