Brazilië en Spanje winnen, Italië en Nederland gelijk

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Brazilië en Spanje winnen, Italië en Nederland gelijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast België – Hongarije werden er nog een pak oefenwedstrijden afgewerkt. Brazilië won van Engeland, Spanje haalde het van Argentinië en Nederland en Italië hielden elkaar in evenwicht.

Engeland - Brazilië: 0-1

Brazilië won in Qatar met het kleinste verschil van Engeland. In de eerste helft hield Engeland lange tijd gelijke tred met de Brazilianen, maar na rust drukte Brazilië het gaspedaal in. Nilmar opende de score. Luis Fabiano miste nog een strafschop en Lucio trof de paal.

Spanje - Argentinië: 2-1     

Spanje won de topaffiche tegen Argentinië. De Europese kampioen begon furieus aan de wedstrijd. Na een kwartier besloot David Silva op Sergio Romero, Xabi Alonso benutte de rebound.

 

Higuaín en Di Maria lieten in de eerste helft de kansen op een Argentijnse gelijkmaker liggen, maar Lionel Messi zette na rust vanop de stip de bordjes toch terug gelijk.

Spanje ging alsnog met de zege lopen. Martin Demichelis maakte handspel en ook Spanje kreeg een strafschop. Xabi Alonso maakte van op elf meter zijn tweede van de avond.

Italië - Nederland: 0-0

 

Italië en Nederland speelden een saaie wedstrijd zonder veel doelgevaar. Giampaolo Pazzini was de enige die wist te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. De wedstrijd werd ook nog ontsierd door een fout op Robin Van Persie. De speler van Arsenal scheurde zijn enkelbanden. (AN)

Andere uitslagen:

Macedonië - Canada 3-0
Zuid-Afrika - Japan 0-0
Estland - Albanië 0-0
Saoedi-Arabië - Wit-Rusland 1-1
Slowakije - Verenigde Staten 1-0
Wales - Schotland 3-0
Polen - Roemenië 0-1
Kroatië - Liechtenstein 5-0
Zwitserland - Noorwegen 0-1
Noord-Ierland - Servië 0-1
Luxemburg - IJsland 1-1
Denemarken - Noord-Korea 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties