Pro League wil Moeskroen uit competitie zetten

Anthony Van der Planken
| 34 reacties
Pro League wil Moeskroen uit competitie zetten
Foto: © SC

De Pro League wil dat alle wedstrijden van Moeskroen uitgesteld worden tot er een juridische uitspraak is in de licentiezaak. Dat beslisten de clubs vanmiddag unaniem. Bovendien dreigen ze Moeskroen definitief uit de competitie te zetten.

Voorzitter Ivan De Witte riep de Pro League deze week in spoedzitting bijeen omwille van de rechtszaak die Moeskroen aanspande tegen de Voetbalbond. De Waalse club stelde de onpartijdigheid van de licentiecommissie aan de kaak en dreigt zo het hele licentiesysteem overhoop te gooien. Dat pikken de andere clubs niet.

Zestien eersteklassers -Standard en Moeskroen zelf waren afwezig op de vergadering- kwamen vanmiddag met een unaniem en duidelijk standpunt naar buiten: zij eisen dat alle wedstrijden van Moeskroen uitgesteld worden tot er een definitieve beslissing valt in de licentiezaak. Het is nu aan het Uitvoerend Comité van de Voetbalbond om daarover te beslissen.

Dat Comité komt pas zaterdag samen, waarna een eventuele beslissing pas de week erop zal ingaan. De eerstkomende wedstrijd tegen Charleroi gaat dus sowieso door.

De clubs willen zelfs nog verder gaan. Een aantal eersteklassers willen Moeskroen immers uit de Pro League zetten. Daarover zal worden gestemd op de volgende vergadering, die op 4 december plaatsvindt. Om Moeskroen uit te sluiten, is een 2/3e-meerderheid -dat wil zeggen tien clubs- nodig. Als het zover komt, wordt Moeskroen ook uit de eerste klasse geweerd. De reserven en jeugdteams zouden wel gewoon de competitie kunnen verder zetten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties