Rusland niet, Portugal, Griekenland en Slovenië wel naar WK

Anthony Van der Planken
| 10 reacties

Rusland is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Portugal, Griekenland, Slovenië en Algerije zijn er straks wel bij.

Rusland slaagde er in Slovenië niet in de 2-1-voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. De Slovenen wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Dedic op slag van rust. Die achterstand leidde in het slot tot Russische frustratie, Kerzhakov en Zhirkov kregen dan ook rood. Het Rusland van Guus Hiddink -halve finalist op het afgelopen EK- mist dus het WK in Zuid-Afrika.

Portugal is er na een moeilijke kwalificatiecampagne wel bij. De Portugezen wonnen in Bosnië met 0-1. Meireles scoorde de enige goal van de avond.

Griekenland zat in een moeilijke situatie na de 0-0 in eigen huis, maar wist zich toch nog te plaatsen op het veld van Oekraïne. Ook voor de Grieken volstond één doelpunt, iets na het halfuur gescoord door Salpingidis.

Frankrijk en Ierland zijn nog altijd aan het spelen. De Ieren verrasten Frankrijk in eigen huis met 0-1 en wisten zo verlengingen af te dwingen. Keane scoorde in de eerste helft de goal van de hoop.

In Afrika had Algerije genoeg aan een subliem doelpunt van Yahia om afstand te nemen van Egypte. Beide ploegen speelden een testwedstrijd op neutraal terrein nadat ze samen eerste eindigden in hun kwalificatiepoule.
(Voor een uitgebreid verslag, klik hier.)