Tubeke zorgt voor spectaculaire ommekeer op Lisp

Steurbaut Kersten
| 25 reacties

De spelers van Lierse zullen zich nog enkele dagen voor het hoofd slaan. Tegen Tubeke leek geel-zwart op weg naar een makkelijke zege, maar vergat het de wedstrijd uit te voetballen. Na een spectaculaire ommekeer won Tubeke met 2-3.

Lierse begon furieus aan de wedstrijd en de bezoekers uit Tubeke mochten de voetbalgoden danken dat ze na een kwartier slechts twee doelpunten in het krijt stonden. De Pallieters kregen voldoende kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar vooral Tim Matthys faalde in de afwerking.

Tandem Cavens-Radzinski

Jurgen Cavens, als aangever, en Tomasz Radzinski, als afwerker, kregen de supporters toch aan het dansen. De Poolse Canadees knalde de eerste kans van de wedstrijd via de paal tegen de touwen. Op het kwartier haalde Cavens het leer mooi uit de lucht, behield hij knap het overzicht en legde hij goed terug op Radzinski: 2-0.

Klus geklaard en een rustige avond op het Lisp? Zo leek het. Lierse ging echter nonchalant spelen en liet Tubeke terug in de wedstrijd komen. Seth De Witte liet het leer te ver van zijn voet springen en Jérémy Perbet (foto) was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer binnen te duwen.

Lierse klungelde achterin lustig voort en kreeg na rust zijn verdiende loon. In drie minuten tijd boog Tubeke de achterstand om in een voorsprong. Perbet werd op een vrije trap volledig ongemoeid gelaten en mocht volledig vrij de gelijkmaker binnenkoppen. Yohan Brouckaert schoof op aangeven Alandson Da Silva de 2-3 voorbij Vladan Kujovic.

Tubeke eindigt met tien

Een domme rode kaart van Brouckaert gaf de thuisploeg terug hoop. Verder dan een kopbal van Cavens op de lat kwam het echter niet meer. Voor Lierse betekent dit een tweede nederlaag op rij na het 2-1-verlies op Turnhout. Leider Eupen kan morgen vijf punten uitlopen. (AN)