Ruiz en Vleminckx trefzeker

Jimmy Wouters
| 6 reacties

FC Twente blijft de trotse leider in de Nederlandse Eredivisie. De gevierde man bij de Tukkers was Bryan Ruiz. Zijn doelpunt was goed voor de zege tegen Vitesse.

FC Twente blijft ook na veertien speeldagen de Eredivisie aanvoeren. Toch zag het er in de wedstrijd tegen Vitesse lange tijd naar uit dat de ploeg twee kostbare punten zou gaan verliezen.

Twente begon sterk, maar verder dan een schot van Perez op de lat kwam het niet. Gaandeweg de partij kwam Vitesse beter in het ritme en kon de ploeg ook dreigen. Pas in de tweede helft duwde Twente de gaspedaal verder in en kreeg de ploeg kans na kans, maar door een gebrek aan scherpte bleef een doelpunt uit. Uiteindelijk was het Bryan Ruiz die vijf minuten voor tijd voor de bevrijdende 1-0 zorgde.

Minder goed gaat het met het NEC van Bjorn Vleminckx. De ploeg uit Nijmegen vertoeft nog steeds in de kelder van het klassement, maar na een 3-3-gelijkspel bij NAC Breda klimt het wel naar de zestiende stek. Het was Vleminckx zelf die met een pegel het doelpuntenfestijn opende.

Het door financiële problemen geteisterde RKC kon zaterdagavond nog eens vieren. De ploeg uit Waalwijk was met 3-1 te sterk voor FC Groningen, dat bijna een hele wedstrijd met tien man moest spelen na een rode kaart voor Luciano in de tiende minuut. (AN)