17de speeldag: Temse en FCN zoeken eerherstel.

carol Vander Cruyssen
| 14 reacties
17de speeldag: Temse en FCN zoeken eerherstel.

Kan RC Mechelen Heist weghouden van de leidersplaats? In het Waasland zoeken Temse en FCN eerherstel. Aalst krijgt het niet te onderschatten Ternat op bezoek en Waregem bekampt buur Wielsbeke.

KSV Sottegem wil op bezoek bij Torhout bewijzen, dat de overwinning tegen de leider geen toevalstreffer was. Oudenaarde wil thuis tegen het niet te onderschatten Coxyde punten sprokkelen, op zoek naar een veiliger plaats. Rode lantaarn Cappellen geeft zich nog niet gewonnen en klopte vorige week Temse. Het wil nu bevestigen in Deinze. Hoogstraten en Hamme gaan na de bijzonder magere puntenoogst van de voorbije weken op zoek naar de overwinning. De Waaslanders willen nog steeds meedingen voor een plaats in de eindronde. De ploeg uit de kempen echter, voelt de hete adem van de degradatiekandidaten in de nek. Ook Ieper heeft nood aan punten, wil het niet in hetzelfde moeras terechtkomen als HVV. Tegenstander Willebroek-Meerhof kan na het hoopgevend gelijke spel bij Deinze en een weekje rust een driepunter best gebruiken en zo zijn komende tegenstander in het vizier krijgen.

 

Geladen streekduels.

 

Temse zoekt eerherstel voor de nederlaag bij de rode lantaarn. Tegenstander FCN Sint-Niklaas leidt het groepje van 8 degradatiekandidaten en wil onder Regi Van Acker dringend punten pakken na een ontgoochelende 0 op 9. Hun tegenstander van vorige week, Waregem, speelt een burenduel tegen Wielsbeke en wil zich via een 10de opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag handhaven in de top 3. Aalst kon vorige week in een ware spektakelmatch aan de kust voor het eerst onder zijn nieuwe trainer niet winnen. Komende tegenstander, streekploeg SKL Ternat, heeft momenteel evenveel punten als de Ajuinen en zal zijn huid zeker duur verkopen. Tenslotte is er de wedstrijd tussen leider Heist en “degradatiekandidaat” Racing Mechelen. De Manneblussers willen met de inbreng van enkele oude clubiconen zo vlug mogelijk weg uit de onderste regionen. Heist verbaasde op Hamme en verkeert echt in de winning mood. De seizoensrevelatie zal er in deze derby alles aan doen om opnieuw te winnen om zo reikhalzend te kunnen uitkijken naar de komst van Rupel Boom op de slotspeeldag van de heenronde.

De huidige leider mag zich na de toch wel verrassende nederlaag bij Sottegem nu een weekje bezinnen…

 

De matchen op deze 17de speeldag:

 

Za. 19h30: KM Torhout – KSV Sottegem

Za. 20h00: KSV Oudenaarde – KVV Coxyde

Za. 20h00: SK Deinze – FC Cappellen

Za. 20h00: VV Hoogstraten – VW Hamme

Zo. 14h30: Willebroek-Meerhof – VK Ieper

Zo. 14h30: KRC Waregem – SC Wielsbeke

Zo. 15h00: SK Heist – Racing Mechelen

Zo. 15h00: Eendracht Aalst – KSKL Ternat

Zo. 15h00: KSV Temse – FCN Sint-Niklaas

Rupel Boom is vrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties