"Gokmaffia dopeerde en vergiftigde spelers"

Nico Wieme
| 1 reacties
"Gokmaffia dopeerde en vergiftigde spelers"
Foto: © SC

De gokmaffia schrikt er duidelijk niet voor terug om de zware middelen in te zetten. Volgens nieuwe onthullingen zou de maffia in Slovenië spelers gedrogeerd en vergiftigd hebben om zo wedstrijdresultaten te vervalsen.

Burkhard Benecker deed deze ontnuchterende onthullingen vrijdag in de Duitse pers. Benecker is de advocaat die Denis C. verdedigt, een van de hoofdverdachten in het grootste gokschandaal van het Europese voetbal. Denis C. zou in totaal een goede 900.000 euro verdiend hebben met het gokken op matchen in België, Zwitserland, Turkije, Slovenië en Kroatië.

 

“In Slovenië zou een teamarts zijn spelers een soort antidoping toegediend hebben, zodat ze minder zouden presteren”, beweert Benecker. “Of ten minste zou hij toch met de voorbereiding daarvan zijn gestart. In opdracht van de gokmaffia uiteraard, die de artsen met dat soort vragen bestookten. De ploeg die volgens de bookmakers favoriet was, zou op die manier verzwakt worden, zodat gokken op de tegenstander veel geld zou opleveren.”

 

De Duitse advocaat bekent ook dat de maffia koks van luxehotels inschakelde. “Zij zouden zover gebracht zijn om onder het eten van de spelers, die in hun hotel logeerden, onfrisse zaken te mengen. Zodat ze niet konden aantreden of minder zouden presteren. Echte gangsterpraktijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties