Groep K: PSV door, Kopenhagen beent Sparta bij

Nico Wieme
| 3 reacties
Groep K: PSV door, Kopenhagen beent Sparta bij
Foto: © SC

PSV heeft zich dankzij een doelpunt in de verlengingen geplaatst voor de 16de finales van de Europa League. Kopenhagen won vrij simpel van Cluj en heeft over twee weken genoeg aan een gelijkspel op het veld van Sparta Praag om door te stoten.

PSV - Sparta Praag: 1-0

PSV en Sparta Praag speelden donderdagavond om de leiding in groep K én een plaats bij de laatste 32 van Europa. De Eindhovenaren telden één punt voorsprong op hun concurrenten uit Tsjechië. Een zege leverde Timmy Simons en co altijd kwalificatie op.

 

En die zege is er ook gekomen, al moesten de Nederlanders daarvoor wachten tot diep in de blessuretijd. Toen iedereen zich al met een 0-0-gelijkspel had verzoend, sloeg Jonathan Reis keihard toe. Dankzij deze zege mag PSV Europees overwinteren.

 

Kopenhagen - Cluj: 2-0

Kopenhagen begon met een achterstand van drie punten op Sparta Praag aan de confrontatie met Cluj, dat laatste stond in de groep. Een nederlaag van de Tsjechen bij PSV en eigen winst tegen de Roemenen zou de Denen doen dromen van een Europese lente. Ook Cluj kon zich geen puntenverlies permitteren als het nog een rol van betekenis wou spelen.


Kopenhagen deed wat het moest doen. Nog voor de rust was het Roemeense varkentje gewassen. Martin Vingaard en Dame N’Doye bezegelden het lot van Cluj. De Denen hijsen zich nu op gelijke hoogte van Sparta Praag. Op de slotdag trekt Kopenhagen naar Sparta Praag. Een gelijkspel volstaat voor de Scandinaviërs om zich te plaatsen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties