Groep E: Gilardino trapt Fiorentina in slot naar groepswinst

Nico Wieme

Fiorentina is in extremis gaan winnen bij Liverpool en verzekert zich op die manier van groepswinst. Olympique Lyon droogde Debrecen af en strandt op de tweede plaats.

Liverpool - Fiorentina: 1-2

De wedstrijd tussen Liverpool en Fiorentina barstte twee minuten voor de rust open toen Yossi Benayoun de Reds op voorsprong kopte. De Italianen gaven zich echter niet gewonnen en wilden hun leidersplaats koste wat het kost behouden. Op het uur resulteerde de drang naar voren in een doelpunt van Martin Jörgesen. Toen iedereen zich al met een gelijkspel verzoende en Fiorentina met de tweede plaats in de groep, trapte Alberto Gilardino (foto) zijn team toch terug naar de leiding.

Olympique Lyon - Debrecen: 4-0

Lyon wou absoluut de groepswinst en rekende daarvoor enerzijds op Liverpool en anderzijds op een eigen zege thuis tegen Debrecen. Nog voor de pauze hadden de Fransen hun schaapjes op het droge dankzij doelpunten van Bafetimbi Gomis en Michel Fernandes Bastos. Na de rust dikten Miralem Pjanic en Aly Cissokho aan tot 4-0.

De slotspeeldag in groep E was er één zo goed als voor de statistieken. Fiorentina en Olympique Lyon waren op voorhand al zeker van een plaats bij de laatste zestien, alleen werd er nog gestreden om de groepswinst. Door de late winsttreffer van Gilardino heeft Fiorentina uiteindelijk de groep gewonnen, Lyon moet zich tevredenstellen met de tweede plaats. Liverpool van zijn kant had zich op de vorige speeldag al moeten verzoenen met een ticket voor de Europa League. Voor Debrecen restte enkel nog de sportieve eer. (AN)