De Laet wint bij competitiedebuut

Steurbaut Kersten
| 10 reacties

Manchester United zet zich na een makkelijke overwinning tegen Wolverhampton naast Chelsea op kop. De overwinning had een Belgisch kleurtje: Ritchie De Laet stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen.

Manager Sir Alex Ferguson leidde tegen Wolverhampton zijn 900ste wedstrijd voor Manchester United. Zijn spelers gaven de jubileummatch wat extra glans, United won met 3-0.

Wayne Rooney opende na een half uur de score vanop de strafschopstip. Verdediger Nemanja Vidic verdubbelde nog voor rust met het hoofd de score. In de tweede helft rondde Valencia een knappe aanval via Dimitar Berbatov af: 3-0.

Bij Manchester United verscheen onze landgenoot Ritchie De Laet voor het eerst dit seizoen aan de aftrap in een competitiewedstrijd. Hij speelde de volledige negentig minuten. Vorig jaar verscheen De Laet één keer aan de aftrap.

Aston Villa blijft na een overwinning op Sunderland (0-2) in het spoor van Chelsea en Manchester United. Onderaan deed Bolton een uistekende zaak. Het won met 3-1 het degradatieduel van West Ham. Lee, Klasnic en Cahill zorgden voor de doelpunten.