Analyse Speeldag 19: Topper onbeslist, afscheiding onderaan

carol Vander Cruyssen
| 7 reacties
Speeldag 19: Topper onbeslist, afscheiding onderaan

Heist en Rupel Boom deelden de punten in een aangename topper. Hamme kon opnieuw niet winnen en Deinze gaat ook verrassend onderuit. Onderaan is het bijna 5 voor 12 voor Cappellen, Racing Mechelen en Willebroek-Meerhof.

Spannende topper eindigt onbeslist

 

Het absolute hoogtepunt van deze laatste match van de heenronde, lag ongetwijfeld in Heist-Op-Den-Berg, waar de plaatselijke nieuwkomer en revelatie het opnam in de clash tegen leider Rupel Boom. Slechts 3 punten scheidden beide ploegen van elkaar. Ongeveer 2000 toeschouwers zagen de wedstrijd na een vrij evenwichtige eerste helft na de rust volledig ontploffen. Rupel Boom domineerde en kwam verdiend 0-2 voor via Dom en Verroken. Glouftsis miste tussendoor nog een strafschop. Maar Heist bewees in een zinderende slotfase, dat het zijn plaats in de top absoluut niet gestolen heeft en met doelpunten van Webers en Janssens zette het de scheve situatie nog recht.

Achtervolger Temse kon niet profiteren van die puntendeling, want het kon pas in de slotminuten een gelijkspel uit de brand slepen tegen een beter Coxyde.

Racing Waregem herpakte zich na 2 nederlagen met een driepunter tegen Ternat. De ploeg uit het Pajottenland haalt nu een 0 op 9 en glijdt weg uit de subtop.

SK Deinze had ook op een driepunter gerekend in een streekduel met Wielsbeke. De West-Vlamingen verbaasden opnieuw vriend en vijand en haalden het, net zoals op Waregem, met de gekende Arsenal-score. Deinze mist hierdoor een uitgelezen mogelijkheid om de heenronde af te sluiten op een 5de plaats.

 

Felle strijd om barrageplaats

 

Na nog geen kwartier moest Vigor Hamme reeds met een mannetje minder verder, toen “Vinnie” Verhoeven rood kreeg na een akkefietje met een Oudenaardse verdediger. Geelzwart vond echter geen middel tegen de goed georganiseerde Waaslanders, die de ganse eerste helft de betere ploeg bleven. In een sterke slotfase zette de ploeg van trainer Leleu de scheve situatie alsnog recht. Beide ploegen schieten met deze puntendeling echter niets op. Hamme zoekt reeds zes matchen naar een overwinning en bengelt onder de top 5. Oudenaarde belandt opnieuw op de zo gevreesde barrageplaats.

Giant-killer Sottegem – de voorbije matchen lieten ze het leidersduo in het zand bijten – nam in de Kempen deze keer en snipperdag en legde de thuisploeg bijzonder weinig in de weg. Het was pas de tweede thuiszege van Hoogstraten, maar toch voldoende om over Oudenaarde weg van die barrageplaats te wippen.

 

Laatste drie in nauwe schoentjes

 

FCN Sint-Niklaas kon na 5 matchen zonder zege eindelijk nog eens een driepunter noteren op het veld van rode lantaarn Willebroek-Meerhof. De oranjezwarten staan troosteloos laatste. De voorlaatste in de stand, Cappellen, speelde ook alweer een alles-of-niets wedstrijd op het veld van nieuwkomer Ieper. De thuisploeg kende echter weinig problemen om de bezoekers puntenloos terug naar huis te sturen. Ieper en Sint-Niklaas springen hierdoor ook over Oudenaarde naar een momenteel veilige plaats.

Racing Mechelen kon in de clash van de supportersclans niet stunten in Aalst. Eendracht kende niet echt veel moeite met zijn opponent en met twee doelpunten van Wouter Moreels, stuurde het Mechelen puntenloos naar huis. De Ajuinen staan nu op een punt van de derde plaats. Voor Cappellen, Willebroek-Meerhof en Racing Mechelen wordt het een triest eindejaar. Hopelijk brengt de Kerstman in de komende Mercato wat vers bloed binnen, want anders dreigt voor alle drie een rampscenario…

 

De uitslagen van de 19de speeldag in 3de A

Za. 20h00: Hoogstraten – KSV Sottegem   3-1

Za. 20h00: KSV Temse – VV Coxyde   1-1

Za. 20h00: KSV Oudenaarde – VW Hamme   2-2

Za. 20h00: SK Deinze – SC Wielsbeke   0-1

Zo. 14h30: RC Waregem – SK Ternat   2-0

Zo. 14h30: Willebroek-Meerhof – FCN Sint-Niklaas   0-2

Zo. 14h30: KV Ieper – FC Cappellen   3-1

Zo. 15h00: SK Heist – Rupel Boom   2-2

Zo. 15h00: Eendracht Aalst – Racing Mechelen   2-0

KM Torhout was vrij.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties