Tottenham wordt (even) vierde

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Tottenham Hotspur springt voorlopig naar de vierde plaats in de Premier League. De ploeg van Harry Redknapp won thuis met 2-0 van West Ham United.

De jonge middenvelder Luka Modric zette de thuisploeg al na elf minuten op rozen. De kleine Kroaat kreeg de bal perfect op het penaltypunt na een allesvernietigende rush van de razendsnelle Aaron Lennon op de rechterflank. Met een halve volley verschalkte Modric doelman Green.

De Spurs controleerden de rest van de wedstrijd, maar pas acht minuten voor tijd konden ze de beslissing forceren. Jermain Defoe rolde de bezoekende verdediging op na een counter en scoorde de bevrijdende goal in twee keer.

West Ham blijft voorlopig net boven de degradatiezone op een zeventiende plaats zweven, maar Bolton of Hull kunnen morgen na de onderlinge confrontatie over de Hammers springen.

Tottenham wordt vierde, al kan Aston Villa die plek morgen weer opeisen als ze winnen van Liverpool. (KS)