Portsmouth op rand van faillisement

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Portsmouth op rand van faillisement

Portsmouth, de Engelse club van Anthony Vandenborre, staat op de rand van het faillisement.

Er deden allanger verhalen de ronde over de penibele financiële situatie van de Engelse topklasser, maar ondertussen is ook bekend geraakt dat verschillende spelers de laatste tijd effectief niet betaald zijn.

Portsmouth is al een tijdje op zoek naar een overnemer, maar de zoektocht kent voorlopig geen succes. De club mag in de winter ook geen transfers doen omdat ze nog teveel schulden heeft uitstaan bij andere clubs. 

Indien Portsmouth tegen februari geen toereikend reddingsplan kan voorleggen, wordt de club mogelijk ontbonden. De enige uitweg op dit moment lijkt dat de club haar beste spelers zal moeten verkopen tijdens de winterperiode.

Sportief lijkt een verlengd verblijf in de Premier League in dat geval absoluut niet meer mogelijk, maar dan zal Portsmouth alleszins volgend seizoen opnieuw kunnen hervatten in The Championship. In 2008 won Portsmouth nog de felbegeerde FA Cup.

Bij Pompey spelen behalve Anthony Vandenborre o.a ook nog de Engelse internationale doelman David James, de Nigeriaan Kanu, ex-Genkspeler Mokoena en ex-Anderlechtspeler Aruna Dindane.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties