CSKA Moskou heeft Doumbia beet

CSKA Moskou heeft Doumbia beet
Foto: © SC

CSKA Moskou heeft zich versterkt met de Ivoriaanse aanvaller Seydou Doumbia. De speler werd weggehaald bij de Zwitserse lijstaanvoerder Young Boys Bern.

Seydou Doumbia zal het seizoen wel nog afmaken in de Zwitserse hoofdstad maar vanaf juli meldt hij zich aan bij CSKA Moskou. De transfersom die overgemaakt werd aan Young Boys Bern zou zowat vijftien miljoen euro zijn al werd daar niet officieel over gecommuniceerd.

Doumbia (22) is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Young Boys. Eerder voetbalde hij in de Japanse competitie bij Kashiwa Reysol en Tokushima Vortis. In het seizoen 2008/09 scoorde Doumbia twintig keer in 32 competitiewedstrijden. Opvallend hierbij is dat hij wel maar 8 van die wedstrijden begon als basisspeler.

Dit jaar is Doumbia wel een basisspeler in het Wankdorf Stadion. Hij scoorde nu al zeventien keer in zestien wedstrijden en heeft daarmee een groot aandeel in de autoritaire leidersplaats van de geelzwarte formatie. Doumbia scoorde ondertussen ook al twee keer voor de Ivoriaanse nationale ploeg en dat in vijf wedstrijden.

Overigens maakte ook al Club Brugge in het verleden kennis met de trefkracht van de spits. Hij scoorde namelijk vorig seizoen in de heenwedstrijd van de UEFA-beker in Bern de gelijkmaker tegen blauwzwart. De wedstrijd eindigde toen op 2-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties