Transferdagboek 13/1: Chamakh naar Liverpool, Cicinho terug naar Brazilië?

Ward Callens
| 2 reacties
Transferdagboek 13/1:  Chamakh naar Liverpool, Cicinho terug naar Brazilië?
Foto: © SC

Tijdens de wintermercato duiken er overal transfergeruchten op. Voetbalkrant.com houdt voor u de internationale pers in het oog en serveert u de interessantste pistes.

Volgens The Daily Mirror zou Liverpool een akkoord bereikt hebben met Marouane Chamakh. Het contract van de Marokkaanse aanvaller bij Bordeaux verloopt in juni, maar Liverpool zou de speler nu al willen aantrekken voor 25 miljoen euro. Op die manier steken ze heel wat topclubs de loef af, waaronder Arsenal, West Ham, Juventus en Inter.

Het Braziliaanse toptalent Keirrison, eigendom van Barcelona, heeft 'nee' gezegd tegen een eventuele huurovereenkomst met Real Zaragoza of Xerez. De jonge aanvaller wordt dit seizoen uitgeleend aan Benfica, maar komt er weinig aan spelen toe. Toch zou hij liever in Portugal wachten op een kans om zijn balkunstjes te tonen.

Lucas Neill, ploegmaat van Marouane Fellaini bij Everton, wordt door The Times in verband gebracht met Galatasaray. De Turkse club zou 1 miljoen euro over hebben voor de 31-jarige verdediger, die pas een half jaar bij Everton speelt.

Fiorentina is naarstig op zoek naar versterkingen voor het middenveld. Angelo Palombo en Gaetano D'Agostino zijn eerste keus maar hun clubs, respectievelijk Sampdoria en Udinese, zouden niet geneigd zijn ze te laten gaan. Mariga, een Kenyaanse middenvelder van Parma, en Tiberio Guarente van Atalanta, zijn twee mogelijke alternatieven. 

Jesus Datolo zou tijdens de wintermercato Napoli willen verlaten om bij een andere ploeg een plekje in het Argentijnse WK-team te veroveren. De aanvaller staat in de schaduw van Ezequiel Lavezzi en wil graag meer speelminuten. Olympiakos zou zich al gemeld hebben voor de Argentijn, maar ook PSG ziet wel wat in de speler.

Andrea Esposito is aan een sterk seizoen bezig bij Genoa, wat hem de interesse van heel wat clubs uit de Serie A opleverde. Lazio Roma, Chievo en Catania zouden de 23-jarige verdediger graag nog tijdens de wintermercato losweken.

De Braziliaanse aanvaller Elton staat in de belangstelling van Vasco da Gama en VfB Stuttgart. Elton is eigendom van Sao Caetano maar wordt dit seizoen uitgeleend aan Vasco. Hij is momenteel topscorer in de Braziliaanse tweede klasse. Sao Caetano en Stuttgart zitten aan de onderhandelingstafel om een transfer te bespreken, als die op niets uitdraaien vervolgt de spits zijn avontuur bij Vasco.

Tottenham Hotspur-trainer Harry Redknapp wil Mathieu Flamini terug naar Engeland halen. De voormalige speler van Arsenal, die nu voor AC Milan uitkomt, moet bij de Londense club het middenveld komen versterken. Ook Joe Cole, in een mindere periode bij Chelsea, zou van nabij gevolgd worden door Tottenham.

Sao Paolo zou een akkoord hebben met Roma-speler Cicinho over een tijdelijke overstap. Volgens Globoesporte moeten enkel nog de details worden besproken met AS Roma om de huurovereenkomst definitief te maken. Sao Paolo wil de speler graag gratis lenen, Roma vraagt 1 miljoen euro. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties