Transferdagboek 19/01: Rooney, Babel, Huntelaar, Andreolli

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Transferdagboek 19/01: Rooney, Babel, Huntelaar, Andreolli
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de wintermercato duiken er overal transfergeruchten op. Voetbalkrant.com houdt voor u de internationale pers in het oog en serveert u de interessantste pistes.

Volgens Daily Mirror zou Lille OSC, de club van Eden Hazard, zo’n 12 miljoen euro veil hebben voor Younes Kaboul. Het geplaagde Portsmouth zou niet weigerachtig staan tegenover een dergelijk bod.

 

De Daily Star bericht dat Barcelona zich graag zou versterken met Wayne Rooney. De steraanvaller van Manchester United zou bij Barça 8 miljoen pond per jaar kunnen opstrijken.

Birmingham City bereidt een derde bod voor op de Nederlander Babel (foto), overbodig geworden bij Liverpool. Het tweede bod van Birmingham bedroeg 14 miljoen euro, maar daar waren The Reds niet akkoord mee. 


Volgens Sky Sports maakt Milan-middenvelder Mathieu Flamini het seizoen af bij Manchester City. De Fransman zou voor zes maanden gehuurd worden. Het is een pubiek geheim dat coach Mancini van City de middenvelder er graag bij wil hebben.

Aston Villa-middenvelder Craig Gardner staat dicht bij een overstap naar Birmingham. Beide clubs zouden het al eens zijn over de transfersom, die zo’n 4 miljoen euro zou bedragen. Een eerste bod op de Engelsman, die uitkomt voor de nationale –21-selectie, werd nog geweigerd door Villa.


Benfica is dan weer in de markt voor Belhadj, de Algerijnse verdediger van Portsmouth die momenteel op de Africa Cup is. Belhadj ligt nog tot 2013 onder contract bij Pompey, maar omwille van de financiële problemen bij de Engelse club, is een transfer toch bespreekbaar.

AC Milan-spits Klaas-Jan Huntelaar kreeg al iets meer speelgelegenheid, maar nog niet genoeg. De Nederlander ziet een huurperiode wel zitten, omdat hij zich in de kijker wil spelen voor het WK. Shaktar Donetsk heeft zich al gemeld samen met vijf andere clubs. Huntelaar zelf wil naar één van de vier grote Europese competities. 

Juventus zou de 22-jarige Antonio Candrevo van Livorno willen. De zaakwaarnemer van de middenvelder, Federico Pastorello, zegt dat de Oude Dame verregaande interesse heeft. Probleem is wel dat er drie ploegen bij de transfer betrokken zouden zijn, want Livorno huurt de speler zelf van Udinese.

Davide Succi wordt van dichtbij gevolgd door verschillende Italiaanse clubs. Zo hebben Bari en Livorno concrete interesse in de aanvaller van Palermo, maar ook Atalanta en Bologna liggen op de loer voor de 28-jarige Italiaan.

Palermo-doelman Rubinho staat dicht bij een overstap naar West Ham. De Engelse club wil de Braziliaanse doelman graag huren tot het einde van het seizoen en zou ook al een koopoptie bedongen hebben van 5 miljoen euro. Bij Palermo zat Rubinho meer op de bank dan hem lief was.

Na Inter Milan heeft nu ook Bari zich gemeld voor Marco Andreolli. De club van Jean-François Gillet wil de verdediger graag huren tot het einde van het seizoen. Bij AS Roma kwam Andreolli, mede door blessureleed, tot dusver slechts twaalf keer in actie. 

 

Volgens Sky Sports heeft Wolverhampton een bod uitgebracht op James Beattie, aanvaller van Stoke City. De club uit de Engelse Championship zou 3,5 miljoen euro over hebben voor de 31-jarige Beattie.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties