Berchem beukt jaar open met positief nieuws

Steven Bologne
| 6 reacties
Berchem beukt jaar open met positief nieuws
Foto: © SC

Donderdagavond hield Berchem zijn nieuwjaarsreceptie voor haar commerciële partners. De club maakte van de gelegenheid gebruik om uit te pakken met groot nieuws. De club is verlost van de financiële problemen en verlengde met Joma een lucratieve deal.

De Nieuwjaarsspeech van interim-voorzitter Hugo Claesen bevatte niet alleen de nodige dosis humor, twee primeurs werden er in vrijgegeven. Nadat het gerecht een aantal seizoenen geleden het bestaan van een zwarte boekhouding aan het licht bracht, verzeilde de club in diepe schulden en afbetalingsplannen. Daarvan is de club nu verlost. “Berchem Sport is schuldenvrij”, sprak hij fier. “Ik kan verscheidene voetbalclubs opnoemen waar het jammer genoeg momenteel niet zo goed gaat, Berchem Sport gaat gelukkig niet meer die kant uit. Al blijft het in deze tijd ook voor ons nog keihard werken om de eindjes aan elkaar te knopen”, sprak Claesen die de aanwezigen nog probeerde te overhalen tot iets extra.

Nog verrassend nieuws kwam er van de commerciële kant. De club en kledijsponsor Joma ondertekenden een overeenkomst voor de komende vijf seizoenen, waarbij de club al het sportmateriaal en kledij ter beschikking krijgt. “Dit bespaart ons het zoeken naar sponsoring voor kledij die we voor andere doeleinden kunnen gebruiken”, sprak een opgetogen sportief manager Marc De Mulder. “Ik hoef er geen tekening bij te maken dat dit contract over veel geld gaat. Na Roeselare was onze club mee een van de voortrekkers om met Joma in zee te gaan. Ondertussen is dat opkomend merk stevig gesetteld geraakt en uitgegroeid tot een uitstekend kwaliteitsmerk. Getuige daarvan de recente samenwerking van Joma met KV Mechelen en Germinal Beerschot.”

Benelux-vertegenwoordiger Erwin Palmers van Joma lichtte de ongewone deal toe.  “Deze overeenkomst is bijzonder zeldzaam voor het niveau van een vierdeklasser, de club is voor de komende vijf seizoenen ineens verzekert van alle kledij en materiaal. De relatie met Berchem Sport verliep de voorbije jaren reeds bijzonder correct wat ons tot deze meerderjarige overeenkomst overtuigd heeft. Berchem Sport ligt me ook nog nauw aan het hart, ik speelde met de club nog in eerste klasse”, besloot Palmers.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties