Bayern München klopt Bremen en is leider

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Bayern München is voorlopig leider in de Bundesliga na een 2-3-zege bij Werder Bremen. Schalke 04 leed dom puntenverlies bij Bochum.

Daniel Van Buyten begon bij Bayern München in de basis. Hij zag Aaron Hunt de bal al na tien minuten hard in de kruising trappen. Bayern zette de scheve situatie echter voor rust vakkundig recht.

Thomas Müller kreeg te veel ruimte en zorgde voor de gelijkmaker. Ivica Olic zorgde voor de 1-2. De Kroaat werkte een voorzet van Philippe Lahm binnen.

Werder Bremen herstelde zich na de rust en kwam ook weer langszij. Met een knap doelpunt trok Hugo Almeida de stand weer gelijk. Bayern had op dat moment de kansen laten liggen om de wedstrijd al in een beslissende plooi te leggen.

Het verdiende derde doelpunt kwam er even later toch. Een vrije trap van Arjen Robben (foto) ging via de onderkant van de lat binnen. Bayern pakt zo de drie punten en wordt voorlopig alleen leider.

Schalke 04 had de zege in handen bij Bochum, maar gaf een 0-2-voorsprong weg. Sanchez en Kuranyi zorgden voor de rust voor een veilige voorsprong. In de laatste tien minuten kwam Bochum echter nog terug. Eerst scoorde Hashemian de aansluitingstreffer en vervolgens maakte Sestak met de kop er nog 2-2 van.

Dortmund won met 1-0 van HSV via een goal van Valdez en wipt daardoor over Hamburg naar de vierde plaats.

Auteur: Fabian Morren