PSV pakt de leiding in Nederland

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

PSV heeft gisterenavond met 3-0 gewonnen van NEC en neemt daardoor drie punten afstand van FC Twente in het klassement.

PSV domineerde vanaf het begin en had pech dat het niet meteen scoorde. Maar in de 23ste minuut werd hun aanvalsdrift toch beloond toen de Zweed Toivonen (foto) een voorzet van Salcido binnenkopte.

Na de pauze kwam NEC eens sporadisch dreigen, zonder echt de indruk te wekken iets te kunnen rapen in Eindhoven. PSV nam vervolgens weer over en verdubbelde score via opnieuw Toivonen. EX-VVV'er Amrabat legde in de slotfase de eindstand vast: 3-0.

Bij PSV viel onze landgenoot Wuytens na 85 minuten in. Björn Vleminckx speelde de hele wedstrijd voor de Nijmegenaren. Simons was er niet bij.

Door deze zege loopt PSV in het klassement drie punten uit op achtervolger Twente, dat wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.