Riise nekt tien Juventus-spelers in extra tijd

Wouter Laeremans
| 1 reacties

AS Roma heeft de topper tegen Juventus gewonnen met 1-2 en duwde de Oude Dame zo nog wat dieper in de put. De positie van trainer Ferrara wordt nu wel heel wankel. Catania haalde het met 3-0 van Parma.

De wedstrijd begon in mineur voor AS Roma. Nieuwkomer Luca Toni moest al na negen minuten geblesseerd het veld verlaten, Totti kwam in de ploeg voor de ongelukkige spits.

Na de pauze brak Alessandro Del Piero uit het niets de wedstrijd open met een mooie volley in de verste hoek, maar de ingevallen Totti hing de bordjes weer in evenwicht toen Taddei een strafschop versierde.

In de slotfase ging het licht even uit bij doelman Buffon van Juventus. De keeper haalde zeven minuten voor tijd de doorgebroken Riise onderuit en kreeg terecht rood. Tweede doelman Manninger moest zijn team nog even recht houden.

Dat leek te gaan lukken, tot John Arne Riise de 1-2 in de vierde minuut van de extra tijd de verlossende treffer binnen kopte voor AS Roma. De Giallorossi zetten Turijn op vijf punten en hebben de derde plaats steviger beet. Juventus is nog vijfde, maar kan na de 0 op negen ingehaald worden door Palermo.

Catania pakte drie broodnodige punten thuis tegen Parma. Mascara en Martinez zetten Catania op 2-0, invaller Morimoto legde de eindstand vast. De 3-0 overwinning is een opsteker in de strijd om de degradatie.

De Sicilianen worden voorlopig achttiende en  leggen de druk zo bij Siena, Atalante en Bologna,  die morgen hun kans nog krijgen tegen Cagliari, Genoa en Bari.