Nog meer Limburgse clubs in de problemen

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Nog meer Limburgse clubs in de problemen
Foto: © SC

Gisteren meldden we u dat VC Kerkhoven uit derde provinciale B in Limburg de boeken neerlegde. Maar nu werd bekend dat nog meer Limburgse clubs in de problemen zitten.

VC Kerkhoven zorgt voor een primeur. Het is de eerste Limburgse provinciale club die tijdens het seizoen ophoudt. Dat betekent dat alle resultaten van de club in de huidige competitie zullen geschrapt worden, zoals in de Jupiler Pro League met Moeskroen gebeurde.

Dit betekent echter nog niet definitief het einde van de club. Tot de zomer van 2012 krijgt Kerkhoven de kans om een oplossing te zoeken voor de financiële situatie en eventueel opnieuw te starten in vierde provinciale. Indien dit niet lukt, zal de club hierna wel definitief geschrapt worden.

Bovendien duiken er nu ook berichten op van nog meer clubs die in de financiële problemen zitten. Het gaat om eersteprovincialers Turkse Rangers, 's Herenelderen en Zichen Zussen Bolder. De spelers van Z-Z Bolder hebben twee weken geleden niet getraind om een signaal te geven aan het clubbestuur.

Z-Z Bolder is in Limburg bezig aan een ware opmars. Een tijdje geleden stond de club nog in vierde provinciale, maar met onder andere Jean-Marie Abeels in de ploeg, steeg de club naar derde. Van daaruit nam ze een stijle vaart omhoog naar eerste provinciale. Het bestuur van Z-Z Bolder geeft aan dat het bij hun niet zover zal komen als bij Kerkhoven. De club is wel verplicht te besparen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (1)

Nieuwste reacties