Streekduel en topper in Temse

carol Vander Cruyssen
| 1 reacties
Streekduel en topper in Temse

Het leidersduo mag zich opmaken voor een zwaar weekend. Boom moet op bezoek bij het ambitieuze Temse en Heist onderschat Oudenaarde best niet. Onderaan spelen Mechelen, Willebroek en Cappellen mogelijk de wedstrijd van de laatste kans.

Kan Coxyde zijn goede reeks verder zetten?

 

Op deze 24ste speeldag, speelt Cappellen zowat zijn laatste troef uit. Tegen Ternat, dat zich onder trainer Van Wambeke herpakte, moet op eigen veld gewonnen worden, anders mag het ticket 4de klasse worden besteld. Willebroek-Meerhof verraste de voorbije speeldag met een gelijkspel op Hamme, Mechelen ontgoochelde thuis tegen Deinze, ondanks een trainerswissel. Beide ploegen treffen elkaar in een ware 6 puntenmatch. Ook Willebroek mag in geval van nederlaag waarschijnlijk de boeken toe doen. Deinze mag na die winst in Mechelen opnieuw dromen van deelname aan de eindronde. Tegenstander Sottegem, dat in een diepe vertrouwenscrisis zit, moet dringend punten pakken, wil het niet verder wegzakken. Waregem kan zich na de zware nederlaag bij leider Rupel Boom herpakken in een derby tegen Torhout. Ook voor de bezoekers dringt puntengewin zich op om zich boven de degradatieplaatsen te hijsen. Coxyde zal op bezoek bij Regi Van Acker zich wel van zijn beste kant moeten tonen, want de thuisploeg heeft behoefte aan puntenwinst. Op eigen veld kon het de voorbije 7 matchen geen enkele keer winnen. Hamme trekt naar de Kattenstad, op zoek naar puntenwinst om uitzicht op deelname aan de eindronde te behouden. Thuisploeg Ieper kon in 2010 nog niet winnen en voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek.

 

Vuurwerk aan de boorden van de Schelde

 

Eendracht Aalst zag tot zijn grote ontgoocheling zijn zegereeks gestuit door medeleider Heist. Aalst moet, behoudens een mirakel, zich nu concentreren op het behalen van de 4de plaats, die deelname aan de eindronde garandeert. Het moet hiervoor wel over Hoogstraten gaan. De ploeg uit de Noorderkempen heeft het bijzonder zwaar, sinds Nieuwjaar. Na Rupel Boom en Heist moet het dus nu tegen supergeprikkelde Ajuinen aan de slag. Ook zij hebben puntenwinst nodig om zo vlug mogelijk weg te komen onderaan. Medeleider Heist wil in de Vlaamse Ardennen zijn zegereeks verder zetten en topfavoriet Rupel Boom het vuur aan de schenen blijven leggen. Thuisploeg Oudenaarde hield op Torhout sinds lang nog eens de nul, maar blijft in de bedreigde zone ronddobberen. De ploeg van trainer Leleu hoopt op een stunt tegen de medeleider om zo uit die degradatiezone weg te klimmen. Maar het absolute topnummer speelt zich af aan de boorden van de Schelde in Temse. KSV speelt als nieuwkomer een prima seizoen en kwam eerder al sterk uit de hoek tegen de andere ploegen uit de top 5. Het wil nu de scalp van Rupel Boom en zich zo mengen in de titelstrijd.

 

Wedstrijden 24ste speeldag
Za. 19h30 Cappellen - KSKL Ternat
Za. 20h00 SV Oudenaarde - KSK Heist - Afgelast!
Za. 20h00 SK Deinze - KSV Sottegem
Zo. 14h30 Willebroek-Meerhof - RC Mechelen
Zo. 14h30 KRC Waregem - KM Torhout
Zo. 14h30 FCN Sint-Niklaas - Coxyde
Zo. 15h00 Eendracht Aalst - Hoogstraten
Zo. 15h00 Ieper - Hamme VW
Zo. 15h00 SV Temse - Rupel Boom

Wielsbeke is vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties