"Schorsing Togo onbegrijpelijk en onmenselijk"

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"Schorsing Togo onbegrijpelijk en onmenselijk"
Foto: © SC

Togo is door de Afrikaanse voetbalbond uitgesloten voor de komende twee edities van de Africa Cup. Dit omdat het land forfait gaf voor de huidige editie na een aanslag op hun voltallige delegatie.

Togo is niet alleen uitgesloten van deelname aan de Africa Cup van 2012 en 2014, bovendien moet het land ook 50.000 dollar boete betalen voor de afzegging.

De regering van Togo reageert woedend op de sancties. "Deze beslissing verrast ons compleet en het bewijst dat de Afrikaanse bond niet inzit met het welzijn van andere mensen", aldus Togolees minister van binnenlandse zaken Pascal Bodjona.

"We wachten op een officiële bevestiging van dit vonnis en zullen er dan ook ook meteen juridische stappen tegen ondernemen."

De Afrikaanse bond laat weten dat de spelers van Togo wel degelijk nog wouden aantreden, maar dat het de nationale regering was die de delegatie heeft verplicht om forfait te geven. Volgens de Afrikaanse bond mogen sport en politiek niet met elkaar vermengd worden, vandaar de zware sanctie voor het land.

International Dossevi van Togo reageert: "Eerst tonen ze medeleven en nu geven ze ons deze straf. Dit is onredelijk. Wij zijn profvoetballers en mogen plotseling niet meer deelnemen aan de Africa Cup. We moeten tegen deze beslissing in beroep gaan."

Togo liet ook nog weten dat het de Angolese organisatie voor de rechtbank zal dagen omdat het tornooi in een onveilige regio als Cabinda georganiseerd werd. Togo doet de beslissing af als "onbegrijpelijk en onmenselijk".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties