Barcelona wint met negen man

Wouter Laeremans
| 4 reacties

FC Barcelona blijft ongeslagen in de Primera Division. Getafe ging voor de bijl met 2-0, ook al speelden de Catalanen meer dan een uur met een mannetje minder. Barça zet Real Madrid voorlopig op acht punten.

De match begon goed voor Barcelona, toen Lionel Messi al na zeven minuten de score opende met een prachtige krul van buiten de zestien. De Argentijn scoorde in de competitie al zestien keer.

Twintig minuten later kreeg verdediger Pique verdiend rood voor een aanslag op het been van Rafa. De Catalanen lieten het niet aan hun hart komen en verdubbelden de score na 67 minuten. Messi dribbelde op een snelle uitbraak de Getafe-verdediging op een hoopje en bood Xavi de 2-0 op een presenteerblaadje aan.

De ingevallen Marquez moest in de laatste minuut ook nog van het veld toen hij Kepa Blanco neertrok in het strafschopgebied. De Mexicaan was de laatste man. Soldado zorgde van op de stip voor de eerredder.