Zesde doelpunt Van Buyten helpt Bayern aan kop

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Bayern München staat na een ruime overwinning op het veld van titelverdediger Wolfsburg (1-3) en puntenverlies van Bayer Leverkusen in Bochum (1-1) mee aan kop in de Bundesliga. Daniël Van Buyten maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Na twee minuten mocht trainer Louis Van Gaal de armen al in de lucht steken na de openingstreffer van Arjen Robben. Rode Duiven Daniël Van Buyten onderstreepte halfweg de eerste helft zijn uitstekende vorm door Bayern op een geruststellende 0-2-voorsprong te zetten. Voor de verdediger was het zijn zesde doelpunt van het seizoen, de derde in vijf wedstrijden.

Franck Ribéry legde kort na rust de eindstand vast. Grafite miste eerst nog een strafschop, maar de Braziliaan bezorgde de uittredende landskampioen in de slotfase alsnog een eerredder.

Koploper Bayer Leverkusen liet verrassend punten liggen op het veld van staartploeg Bochum. Net voor de pauze bracht Eren Derdiyok Leverkusen nog op voorsprong, maar de gelijkmaker van Zlatko Dedic zorgde voor het eerste puntenverlies sinds 11 december 2009.

Door het gelijkspel van Leverkusen komt Bayern München mee aan de leiding in de Bundesliga. Beide ploegen hebben 45 punten na 21 speeldagen.

Logan Bailly en Filip Daems moeten zondag met Borussia Mönchengladbach op bezoek bij Mainz.