De Wilde: "Acht maanden niet naar de goal getrapt"

Hannes De Meyer
| 25 reacties
De Wilde: "Acht maanden niet naar de goal getrapt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn De Wilde leek als voetballer op een dood spoor te zitten. Maanden aan een stuk trainde hij op een achterveldje. Bij tweedeklasser Red Star Waasland krijgt de speler alsnog een nieuwe kans om te tonen dat hij het voetballen niet verleerd is.

"Er helemaal mee kappen is bij mij eigenlijk zelfs nooit in mijn gedachten opgekomen. Daarvoor speel ik het spelletje nog veel te graag en voel ik me bovendien ook nog wat te goed", stelt De Wilde, komend weekend voor het eerst speelgerechtigd bij zijn nieuwe club.

"Spelen en trainen bij Waasland voelt aan als een verlossing. Ik ben hier heel goed opgevangen en heb nu tenminste weer een doel voor ogen als voetballer."

"Gemakkelijk heb ik het natuurlijk niet gehad. Het afgelopen jaar trainden wij bij Roeselare doorlopend apart met een vijftal jongens. Gewoon maar wat doelloos lopen, zonder enig uitzicht op een eventuele selectie. Toen ik vorige week bij Waasland aankwam, had ik zeven, acht maanden niet meer naar de goal getrapt."

"We moeten realistisch zijn: als je één jaar lang niet hebt mogen spelen, kan je onmogelijk meteen je allerbeste niveau halen. Dat mogen ze van mij dan ook niet verwachten", aldus de ex-speler van onder meer Germinal Beerschot, Westerlo en Lierse in Het Laatste Nieuws.

"Ik speelde ondertussen één wedstrijd met de reserven van Waasland. Het liep, zoals verwacht, heel moeilijk. Ik besef dan ook beter dan wie ook dat de weg terug lastig zal zijn. Maar ik wil het wel proberen."

"Het grote voordeel voor mij is wel dat ik bij een goed draaiende ploeg ben gekomen, die zich helemaal geen degradatiezorgen hoeft te maken. Ik moet er derhalve niet onmiddellijk staan en krijg alle tijd en ruimte om mij klaar te stomen. Mirakels moet en mag men van mij echter niet verwachten. Ik ben superman niet, hé."
(AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties