Legear: “We willen scoren in Bilbao”

Wouter Laeremans
| 32 reacties
Legear: “We willen scoren in Bilbao”
Foto: © SC

Donderdag breidt Anderlecht een vervolg aan de Europese campagne. Op bezoek bij Athletic Bilbao zal het niet gemakkelijk worden, maar Jonathan Legear is niet bang. “Ik wil mijn Europese statistieken nog verbeteren.”

Legear heeft zijn huiswerk gemaakt. De tegenstander van donderdag heeft niet zo veel geheimen meer. “Ik heb drie matchen van hen gezien en weet dat die ploeg heel moeilijk te bekampen is, zeker op verplaatsing. In de UEFA-campagne hebben ze denk ik ook maar een keer verloren in eigen huis (0-3 tegen Werder Bremen, nvdr.)”, vertelt de aanvaller van paarswit.

“Vanaf de eerste minuut proberen ze de tegenstander weg te drukken over heel het veld”, weet de Luikenaar. De belangrijkste spelers van de Basken kent Legear ook al.

Baskische Lukaku


“Je hebt Llorente, dat is de speler die het meest in de kijker springt. Hij is een beetje het boegbeeld van de club, de topschutter ook. Hij heeft er al zeven gemaakt in de Europa League, dus dat wordt uitkijken.”

“Ik ken ook Koikili, want hij is op de linksback mijn rechtstreekse tegenstander. Ik heb in een oefenwedstrijd al eens tegen hem gespeeld. En ik weet ook dat ze een jonge aanvaller (Iker Muniain, nvdr.) in de rangen hebben”, gaat Legear verder.

“Die kan je een beetje vergelijken met Romelu (Lukaku). Hij speelt niet alle matchen, maar hij is erg gevaarlijk. Hij kan een actie maken en er moeten vaak overtredingen op hem gemaakt worden.“

Barcelona, Real en Standard

Athletic Bilbao staat zevende in de Primera Division en bedwong in eigen huis al Barcelona (1-1) en Real Madrid (1-0). “Dat zegt genoeg over die ploeg en hun capaciteiten. Je zou kunnen zeggen dat we evenveel kans hebben om ons te kwalificeren. Maar als je hun normale tegenstanders ziet, dan is Bilbao in het voordeel.”

Ook Standard maakte al eens kennis met de kracht van de Baskische trots. “Ik zat toen toevallig in het stadion. Het werd toen 1-7. We weten dat het een gevaarlijke ploeg is, dat bewijzen ze elk weekend opnieuw.  Ze geven meestal ook niet veel weg, maar we moeten er proberen scoren. Daar gaan we alles aan doen. De nul zo lang mogelijk vasthouden is de boodschap, daarna kunnen we misschien zelf wel iets forceren op de counter."

Spaanse scalp

De statistieken van Anderlecht op verplaatsing ogen in ieder geval hoopgevend. “Het is juist dat we het in Ajax goed hebben gedaan, maar dat deden we ook tegen Standard. Zulte Waregem mag je ook niet vergeten, want niet veel ploegen gaan er iets rapen. Enkel in Brugge liep het mis, maar dat is voetbal.


Ook de prestaties van de snelle aanvaller in Europa doen alvast het beste vermoeden, al is Legear nog niet tevreden. “Ik zit aan vier doelpunten en twee assists. Dat is niet slecht. Maar ik wil altijd mijn doelen verbreken, dus dat mag altijd nog verbeteren.”

Met de scalp van een Spaanse club zouden de Anderlecht-spelers goede punten scoren bij de Europese topclubs. “Een Spaanse tegenstander uitschakelen zou inderdaad mooi zijn, maar eigenlijk zijn er nu geen zwakke broertjes meer bij. De kleine clubs zijn er uit. Elke ploeg die we wippen, is een manier om ons te laten zien aan Europa.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties