Marseille en Panathinaikos doen het in de slotfase

Wouter Laeremans
| 2 reacties

Marseille heeft Kopenhagen verslagen met 1-3. Panathinaikos verraste AS Roma met twee goals in de laatste vijf minuten. Ook Fulham en Liverpool wonnen hun heenmatch.

Kopenhagen – Olympique Marseille: 1-3

De wedstrijd zat op slot tot minuut 72, toen Niang (foto) de ban brak voor de Fransen. Zeven minuten later schoot veteraan Jesper Gronkaer raak van op de stip, maar Marseille zou het laken in een dolle slotfase naar zich toe trekken.

Trainer Didier Deschamps bracht Hatem Ben Arfa en Charles Kaboré tussen de lijnen en beide jonge invallers bedankten hem voor het vertrouwen met een doelpunt. De terugwedstrijd lijkt nu al een maat voor niets.

Panathinaikos – AS Roma: 3-2

De Romeinen verkeren in bloedvorm en verloren niet meer sinds oktober vorig jaar. Op bezoek bij Panathinaikos maakte Vucinic na 29 minuten de openingstreffer. Na de pauze maakte Salpingidis gelijk, maar de penaltygoal na 81 minuten van David Pizarro leek voldoende voor de overwinning.

De Grieken haalden de mosterd bij Standard en keerden de scheve situatie in de slotfase volledig om. Christodoulopoulos en Djibril Cissé zetten Athene nog in vuur en vlam.

Atlético Madrid – Galatasaray: 1-1

Frank Rijkaard en Galatasaray kwamen in het Vicente Calderonstadion na 23 minuten op achterstand. Antonio Reyes verschalkte Franco en bracht Atlético 1-0 voor. De Madrilenen konden met een voorsprong de rust in.

Die leken ze vast te houden tot Abdel Kader Keita de belangrijke tegengoal tegen de netten prikte. Dankzij de Ivoriaan liggen de kaarten heel gunstig voor de Turken.

Fulham – Shakhtar Donetsk: 2-1

Onder leiding van onze Serge Gumienny schoot Fulham het sterkst uit de startblokken. De Engelsen grepen de tegenstander uit Oekraïne onmiddellijk bij de keel. Zoltan Gera deed de fans in Craven Cottage al na drie minuten juichen. De bezoekers lieten het niet aan hun hart komen en maakten na een half uur gelijk. De Braziliaanse spits Luiz Adriano kreeg de bal tegen de touwen.

Bobby Zamora bezorgde zijn ploeg even na het uur de overwinning. Het wordt nog een riskante onderneming voor de Lilywhites, want de tegengoal geeft Shakhtar een goede kans in de terugmatch.

Liverpool – Unirea: 1-0

Liverpool beet het grootste deel van de match de tanden stuk op de sterke verdediging van de Roemenen. Benitez kon toch opgelucht ademhalen toen David Ngog tien minuten voor tijd eindelijk de doelman van Unirea kon passeren. Dankzij de late treffer van de jonge Fransman kunnen de Reds met vertrouwen afzakken naar Urziceni.

Hertha Berlijn – Benfica: 1-1

De hekkensluiter in de Duitse Bundesliga kende een rampzalige start van de wedstrijd. De jonge spits Angel Di Maria passeerde al na vier minuten thuisdoelman Drobny.

Hertha Berlijn doet het dit seizoen goed in Europa en vond tien minuten voor rust zelf een gaatje. Javi Garcia vloerde ongelukkig zijn eigen goalie en hing de bordjes ongewild weer in evenwicht. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Benfica heeft de beste papieren en kan het voor eigen publiek afmaken.